İran Kürt çevreciyi hapse attı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kürt çevreci Faranak Cemşidî, hakkında verilen 1 yıl hapis cezası nedeniyle Sinê’deki Reform ve Rehabilitasyon Merkezi’ne transfer edildi. 

SINÊ

İran Kürdistan Eyaleti’nin başkenti Sinê’de İslam Devrim Mahkemesi, geçen Ocak ayında Faranak Jamshidi’yi dört yıl hapis cezasına çarptırdı. Temyiz Mahkemesi bu cezayı bir yıla indirdi.

Dün Sinê Mahkemesi Yargı İnfaz Dairesi 4 Şubesi’ne çağrılan Faranak, hapis yatmak üzere Sinê Reform ve Rehabilitasyon Merkezine transfer edildi.

Sinê İslam Devrimi Mahkemesi’nin 1. Şubesi 23 Ocak 2021’de  Faranak’ı 4 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Suçu, ‘muhalefet partilerinden birine üye olmak’tı. Kürdistan Eyaleti Temyiz Mahkemesi daha sonra bu cezayı bir yıla indirdi.

İran istihbarat güçleri 28 Haziran 2020’de Faranak Cemşidî’yi  tutuklamış, Kürdistan Yeşil Cemiyeti üyesi olduğu için sorgulanmış ve baskı görmüştü. “Ulusal güvenliğe karşı hareket etmek” ve “devlete karşı propaganda yapmak” ile suçlanan Faranak, dört aylık tutukluluğun ardından 10 Kasım 2020’de 200 milyon Toman kefaletle geçici olarak serbest bırakıldı.

Faranak Cemşidî’nin eşi de geçen yıl tutuklandı ve o zamandan beri hapiste.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.