İran’da, 1 günde 7 infaz

Dünya Haberleri —

Urmiye zindanı

Urmiye zindanı

  • İran’ın Urmiye Merkez Hapishanesinde biri kadın olmak üzere en az 7 Kürt mahkum hakkında verilen idam hükmü infaz edildi.

İnsan hakları örgütlerinin yerel kaynaklara dayandırdığı haberlerde, Urmiye Merkez Hapishanesinde haklarında verilen ölüm kararı ile tutulan Forohar Abbasnecad, Muhammed Eyubîan, Canbexş Radlouî, Hassan Omarî, Nasim Niazî ve Yasin Raşidî adlı en az 6 Kürt tutuklu asılarak infaz edildi.
17 Mart 2023 Cuma sabahı erken saatlerde aralarında Urmiye'den Forohar Abbasnecad ve 40 yaşındaki Muhammed Eyubîan’ın bulunduğu 5 mahkum asılarak idam edildiler. İdam edilen iki mahkumun ardından İran rejimi adli tutuklulardan 37 yaşındaki Canbexş Radlouî ile Hassan Omarî, Nasim Niazî ve Yasin Raşidî’yi de infaz etti. 

Nesrin’in neden idam edildiği bilinmiyor 
Mahkumların durumu ile ilgili bilgi geçen yerel kaynaklar, Nesrin Niazî (Nasip)’nin de idamdan önceki safha olan tecrit hücresine alındığı ve hemen ardından da asılarak infaz edildiğini duyuruyor. Asılarak idam edilen Niazî’nin hakkındaki suçlamalar ve mahkumiyetinin nedeni konusunda hiç bir bilgi bulunmuyor. 
 Kadınlar hapishanesinden kaynaklar, Hengaw'a Nesrin Niazî’nin "İsrail adına casusluk" suçlamasıyla ölüm cezasına çarptırıldığını söylesede, iddialar bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadı.
 Tecrit hücresine alınan Kürt siyasi tutuklu Muhyeddin İbrahimi'nin henüz infaz edilmediğini ve cezasının infaz edilme riskinin olduğunu belirtiliyor. URMİYE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.