İran’da öfke: Gazabımızdan korkun

Dünya Haberleri —

İran'ın Kirman kentinde meydana gelen patlama

İran'ın Kirman kentinde meydana gelen patlama

  • İranlı yetkililer Kasım Süleymani anmalarında yaşanan bombalı saldırılarda ölenlerin sayısını 84 kişi olarak açıkladı. 284 kişinin de yaralandığını aktaran yetkililerden sert açıklamalar geliyor. 

İslam Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani için Kirman kentinde düzenlenlenen anma etkinliğine yönelik 15 dakika ara ile gerçekleşen saldırılarda 84 kişi yaşamını yitirdi. İran resmi haber ajansı İRNA yaşanan saldırıda 284 kişinin de yaralandığını açıkladı. 3 Ocak 2020’ta Bağdat'ta öldürülen Süleymani’yi anmak için toplanan halkın arasında patlatılan bombalar infiale sebep oldu. İlk açıklamada 103 kişi olarak verilen ölü sayısı kayıtlardaki mükerrer isimlerin ayıklanması ardından 84 olarak düzeltildi. Düzeltmeyi İran İçişleri Bakanı Ahmet Vahidi hastanede tedavi gören yaralıları ziyareti esnasında yaptı. Hastanelere kaldırılan 284 yaralıdan 89’u tedaviler ardından taburcu edildi.
İran’a birçok ülkeden başsağlığı ve destek mesajları geliyor. Katar, Umman, Rusya, Venezuela, Irak, Suriye, Yemen, Küba ve Almanya yayınladıkları mesajlarla saldırıyı kınadı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres da, Kirman'da meydana gelen saldırıyı şiddetle kınayarak İran hükümeti ile halkına başsağlığı dileklerinde bulundu. ABD saldırı ile bir alakalarının bulunmadığını açıkladı. 
İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Muhammed Cemşidi ise X hesabından yaptığı bir paylaşımda, “Washington, Kerman'daki terör saldırılarına Amerika ve İsrail'in karışmadığını açıkladı. Suçlu en ufak bir hareketle korkup kaçar” dedi. 
 
Vahidi: Failler gazabımızdan korkmalı
Güvenlik birimlerinin saldırıyla ilgili çalışmalarını sürdüğünü dile getiren Vahidi, "Bugün yaşanan yeni komplo, düşmanın uzun süredir peşinde olduğu ve farklı etkinliklerde bu patlamaları gerçekleştirmeye çalıştığı ancak istihbarat güçlerinin uyanıklığıyla başarısız oldukları komplolarının devamıdır. Bu terör eyleminin failler, güvenlik ve askeri birimlerden mümkün olan en kısa sürede güçlü ve sert bir yanıt alacaktır. Bu olayın tüm failleri ve liderleri, İran milletinin gazabından korkmalıdır" dedi.
 
Hamaney: Tahammül edilmeyecek
Saldırıya dair sert bir açıklama yayınlayan İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney: "Büyük komutan Süleymani'nin yolundaki halkın aşkına ve sevdasına tahammül edemeyen taş yürekli caniler, bilsinler ki Süleymani yolunun aydınlanmış askerleri de onların bu rezaletine ve cinayetine tahammül etmeyecektir. İster masumların kanına bulanmış eller, ister onları bu sapkınlığa sürükleyen bozuk ve kötü amaçlı beyinler, bundan sonra baskıların ve adil cezaların kesin hedefi olacaklar, bilsinler ki bu felaketin karşılığı çok ağır olacaktır." TAHRAN
 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.