Irkçı çifte kayyum bereketi

.

.

  • Kürt kentlerindeki il ve ilçe tabelaları önünde bozkurt işareti yaparak, jandarma komutanları, başsavcılar ve kayyumlarla birlikte fotoğraflar paylaşan; gaspedilen Mardin, Şırnak, Van ve Siirt'teki belediyeler adına aylık bülten çıkarıp internet sitesi açan çift, şimdi de Amed'e yerleşti. 

YILMAZ KAYA / AMED

Kayyum atanan HDP'li belediyelere son iki yıldır dadanan Nova Medya Grup A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Dinçel ve Başkan Yardımcısı eşi Ebru Beken Dinçel, şirketlerinin Güneydoğu Bölge Müdürlüğünü Mardin'de açtı. MHP'li Dinçel çifti, kayyum atanan belediyeler adına aylık bülten çıkararak, buradaki ranta ortak. 

Dinçel çifti, kayyumların görev yaptığı Siirt'te "Siirt'in Sesi", Van'da "Şark'ın Sesi", Mardin'de "Mardin'in Sesi", Mardin'in Artuklu ilçesinde "Artuklu'nun Sesi" ile Derik Belediye Bülteni ve korucubaşı Alihan Babat'ın başında olduğu Uludere-Şenoba Belediyesi Bülteni'ni çıkarıyor. Çift, aynı şekilde bölge illerine hitap eden, kayyumlar, kaymakamlar ve valilerin propagandasını yapan "Güneydoğu'nun Sesi" adlı aylık dergiyi de yayınlamaya başladı. 

Tabelalar önünde bozkurt pozu

Kayyumlar üzerinden gazete, bülten ve dergi çıkartarak büyük bir ranta sahip olan Halil İbrahim Dinçel ve eşi Ebru Beken Dinçel, sosyal medya hesaplarından gezdikleri yerlerin fotoğraflarını paylaşmayı da ihmal etmiyor. Şırnak, Cizre ve Eruh ilçe tabelaları önünde bozkurt işareti yaparak poz veren çift, aynı şekilde birlikte ziyaret ettikleri jandarma bölge komutanları, alay komutanları, başsavcılar, emniyet müdürleri; Cizre, İdil, Derik, Siirt, Nusaybin, Kurtalan, Kızıltepe, Yenişehir, Mardin, Artuklu, Mazıdağı kayyumları, ahlaksız bir sapık olduğu için artık cezaevinde misafir edilmek zorunda kalınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ve MHP Şırnak İl Başkanı Halil Tatar ile çektikleri fotografları da sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Belediyelerin giysi ihaleleri

Kürt kentlerinde iki yıldır bulunan ve kayyumların elinde olan belediyeler adına çıkarılan bülten ile dergilerin her sayısında 80 ile 130 bin arasında para kazanan Dinçel çifti, belediyelere zabıta ve temizlik işçilerinin üniforma ve ayakkabı satışını da yapıyor. Pazarlamasını yaptıkları üniforma ve ayakkabıları da sosyal medya hesaplarından paylaşan çift, toplamı on binlerce lirayı bulan bu siparişleri de ihale yoluyla değil, doğrudan temin şekilde alıyor. 

Üçüncü merkez Amed’de

Nova Medya Grup'un Adana Seyhan'da Çukurova Bölge Müdürlüğü, Mardin'de ise Güneydoğu Bölge Müdürlüğü bulunmakta. Kayyumlar üzerinden rant elde eden şirket, üçüncü merkezini de Amed’e taşıma için hazırlıklara başladı. Dinçel çifti, son olarak "Diyarbakır’ın Sesi" adlı aylık gazete ve aynı isimli internet haber sitesi (www.diyarbakirinsesigazetesi.com.tr) kurarak, kayyumların reklamlarını şimdiden yapmaya başladı. Haber sitesinin künyesinde İmtiyaz Sahibi Nova Medya Grup A.Ş adına Halil İbrahim Dinçel görülürken, Yazı İşleri Müdürü ise Ebru Beken Dinçel.

Sur’da yer tahsis edildi

Büyükşehir kayyumu üzerinden girişimlerde bulunan şirkete, Sur'da yıkılan evlerin yerine yapılan yeni iş yerlerinden biri tahsis edilirken, önümüzdeki aylarda kayyumların elinde bulunan belediyeler adına bülten çıkarma hazırlığında oldukları öğrenildi. 

Tam bir ırkçı şarlatan

Kendisini "gazeteci, yazar ve siyaset bilimci" olarak tanıtan, eşiyle birlikte bölgeyi gezerek rant peşinde koşan Nova Medya Grup'un sahibi Halil İbrahim Dinçel, şirket künyesinde, yerel, bölgesel ve ulusal olmak üzere 23 dergi ve 28 gazetenin imtiyaz sahibi olduğunu, 10'u basılı, 24'ü de basın aşamasında olan 34 kitabı bulunduğunu ve birçok siyasinin de danışmanlığını sürdürdüğünü belirtiyor.  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.