İşgal saldırılarına karşı yürüyüş

  • Süleymaniye'de 10 parti ve sivil toplum örgütünün yanı sıra bağımsız isimler, gazeteciler ve aktivistlerin katılımıyla Türk işgaline karşı yürüyüş yapıldı.

Güney Kürdistan'da Hîzbî Suî, Hîzbî Zehmetkêşanî Kurdistan, Komünist Birlik, Tevgera Azadi, Heng Grubu, Kürdistan Yeşil Örgütü, Kürdistan Doğa Örgütü, Asoyê Nû, Asoyê Nû gibi parti ve örgütlerin desteğiyle eylem yapıldı. Protestocular, önceki gün Milli İşler Merkezi önünde bir araya geldi. Yürüyüşçüler, "Kürt'üm işgalcilere karşı kahramanım", "Garê ve Metîna için sonuna kadar savaşacağız" sloganları attı. 

Kitlenin, Emnesore'ye ulaşmasının ardından burada açıklamalar yapıldı.

Yürüyüşü organize eden Ulusal Emek Merkezi adına Lokman Hesen, şunları söyledi: "Türk devleti bölgeye egemenliğini dayatmak istiyor. Saldırılar sonucunda yüzlerce sivil hayatını kaybetti, evler ve bahçeler yıkıldı ve birçok köy boşaltılarak yerlerine Türk devlet çeteleri geçti" dedi. 

Hesen, Federe Hükümet’in işgale ve saldırılara karşı sessiz kalmayı tercih ettiğinin, Türk devletinin işgalini artırdığını ve vatandaşların göç ettiğini söyledi. Açıklamada, sokakların işgale karşı direniş alanlarına dönmesi ve işgale karşı tek cephede birlikte durması gerektiği belirtildi.

Daha sonra Hîzbî Suî, Hîzbî Zehmetkêşanî Kurdistan ve Tevgera Azadî’nin açıklamaları okundu. Açıklamalarda işgale karşı tutumların güçlendirilmesi ve birleştirilmesinin önemi vurgulandı. Ayrıca tüm siyasi partiler, işgale karşı birlikte çalışmaya çağrıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.