İşgalciye üç bölgede eylem

  • Türk ordusunun Güney Kürdistan’daki işgal/imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, Zap, Avaşîn ve Heftanîn’de çeşitli eylemler de yaptı.

 

Gerillaların, işgalci Türk güçlerine karşı eylemlerinde 1 saldırı helikopteri, 1 mobesse ve 1 mevzi darbelendi; 1 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Amed’in Pasûr ilçesinde bulunan Mîlîka karakolu, 28 Ekim günü saat 22.30’da koordineli gerilla eylemiyle hedeflendi. Karakol nizamiyesi ve karakolda bulunan kule etkili bir şekilde vuruldu; ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

*  YJA Star gerillaları, 30 Ekim günü 11.50’de, Heftanîn’in Pîrbila alanına bağlı Girê Koordîne silsilesindeki işgalcileri ağır silahlarla vurdu.

*  Avaşîn’in Mervanos ve Zap’ın Şehîd Munzur alnında bulunan işgalciler 30 Ekim günü saat 08.30’da eş zamanlı 2 eylemle vuruldu; 1 mobesse kamera sistemi ve 1 mevzi darbelendi.

*   Zap’ın Cîloyê Biçûk alanında bulunan işgalciler, 31 Ekim günü saat 12.40’ta 2 koordineli tim  tarafından hedef alınarak vuruldu; 1 asker öldürüldü.

*  Zap’a bağlı Kela Bedewê’de bulunan işgalciler, 31 Ekim günü saat 11.00’de 2 koldan ağır silahlarla vuruldu.

* Zap’ın Tîpa T alanını, 31 Ekim günü 20.00-20.20 saatleri arasında bombalamak isteyen saldırı helikopterine müdahale edildi, darbelenen helikopter alandan uzaklaştı.

*  Türk ordusu, 30 Ekim günü 19.00-21.30 saatleri arasında Avaşîn’nin Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlar ve patlayıcılarla bombaladı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.