İşgale karşı çıktığı için 40 gündür gözaltında

Hogir Cefer Pirbal

Hogir Cefer Pirbal

  • Türk devletinin işgal ve saldırıların tepki gösterdikleri için Asayiş güçleri tarafından yaklaşık 40 gündür gözaltında tutulan Hewlêrli 5 aktivist, mahkemenin tahliye kararına rağmen serbest bırakılmıyor.

İşgalci Türk devleti, 20 Temmuz’da Zaxo’nun Perex köyünü bombalamış, saldırıda 9 Arap turist yaşamını yitirMİ, 23 kişi de yaralanmıştı. Bir grup aktivist, iki gün sonra Hewlêr’de Türk devletinin saldırısını kınamak istemiş, ancak KDP güçleri protestolara izin vermeyerek 5 aktivisti gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan aktivistlerden Hogir Cefer Pirbal, 40 gündür serbest bırakılmıyor. Hoger Cefer’in arkadaşı Hevres Şiwan, RojNews'e yaptığı açıklamada, “Hogir, ailesiyle yaptığı bir telefon görüşmesinde mahkemenin serbest bırakılması gerektiğine karar verdiğini, ancak Asayiş güçlerinin bu kararı uygulamadığını söylemiş. Hogir Pirbal yurtseverdir ve suçsuzdur. İnsani ve ahlaki bir sorumluluk olarak Türk devletinin saldırı ve işgaline karşı tepkisini gösterdi. 40 gündür hiçbir gerekçe olmadan Asayiş güçlerince alıkonuluyor” dedi.   HEWLÊR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.