İsimsiz Kadınlar Mezarlığı’na ziyaret

Kadın Haberleri —

.

.

  • 25 Kasım dolayısıyla, “İsimsiz Kadınlar Mezarlığı’nı” ziyaret eden kadınlar, şiddetle mücadele yasasının parlamentoda değiştirilmesini talep etti.

Başûrê Kurdistan’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddette Karşı  Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında eylem ve etkinlikler sürüyor. 

Bu yıl şiddetle mücadele günü dolayısıyla Kurdistan Ulusal Birliği (YNK) Silêmanî  Demokratik Örgütler Ofisi, Seywan Mezarlığında bulunan “İsimsiz Kadınlar Mezarlığı”nı ziyaret etti.

Şiddetle mücadele yasası değiştirilmeli

Yaşadıkları şiddet sonucu katledilen, ‘intihara’ sürüklenen, kendini “yaktığı” iddia edilen kadınların isimsiz olarak gömüldüğü “İsimsiz Kadınlar Mezarlığı” çiçek bırakan YNK Silêmanî Demokratik Örgütler Ofisi adına açıklamak yapan Firya Abdullah  şunları kaydetti: “Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine karşı sesimizi yükselteceğiz ve güçlerimizi birleştireceğiz. Şiddete birlik olarak karşı çıkacağız. Hükümetler ve kuruluşlar, kadın katillerini ve kadına şiddet uygulayanları cezalandırmak için yasal güçlerini kullanmalıdır. Cinsiyet ayrımcılığına, kadın hak ve özgürlüklerine yönelik baskı ve engellemelere son verilmeli, şiddetle mücadele yasası parlamentoda değiştirilmelidir.”

SILÊMANÎ-ROJNEWS 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.