İsrail’de kadın askerlere cinsel şiddet

Kadın Haberleri —

.

.

  • İsrail'de askere alınan her 4 kadından biri cinsel şiddete uğradı.

Dünyada kadına yönelik şiddet yükselen muhafazakar politikalar, savaş ve kapitalist, anti demokratik politikalarıyla bağlantılı olarak yükseliyor. İsrail’de de kadına yönelik şiddet politikasına ilişkin hazırlanan bir raporda İsrail’de askerli yapan her 4 kadından birinin cinsel şiddete uğradığını tespit etti.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth’ta yayınlanan rapora göre; askere alınan her 4 İsrailli kadından biri cinsel şiddete uğradı.

Buna göre ülkede 18 yaşında başlayan zorunlu askerlik görevini yerine getiren kadınların yüzde 25'i cinsel şiddet mağduru.

Raporda, “Emniyette görev yapan kadınların yüzde 22'si, sınır muhafızlarında görev yapan kadınların yüzde 27'si ve ceza infaz kurumlarında görev yapan kadınların yüzde 38'i askerlik sırasında taciz ve cinsel istismara (tecavüz) uğruyor” ifadeleri yer alıyor. Öte yandan kadınların yüzde 70’inin şikayetlerinin dikkate alınmadığı da raporda paylaşılan veriler arasında.

Geçtiğimiz yıl birkaç kadın, İsrail'in eski Başbakanı Shimon Peres’i cinsel tacizle suçlamıştı. 

Kıdemli diplomat ve eski İşçi Partisi üyesi Colette Avital, Shimon Peres'in kendisine iki kez cinsel tacizde bulunduğunu açıklamıştı. Colette Avital’ın bu açıklamasından sonra başka kadınlar da Shimon Peres’in kendilerine karşı cinsel tacizle suçlamıştı.

NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.