İsveç Erdoğan’a boyun eğdi

Dünya Haberleri —

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Magdalena

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Magdalena

  • İsveç NATO’ya girebilmek için Türkiye’nin şantajlarına boyun eğiyor. Andersson hükümeti, ‘Terörle Mücadele Yasası’nı 1 Temmuz’dan itibaren daha da sertleştirmeye ve Türkiye’ye yönelik silah ambargosunu kaldırmaya hazırlanıyor. 

Finlandiya’nın ardından İsveç’e geçen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkent Stockholm’de Başbakan Magdalena Andersson ile bir araya geldi. İsveç’in olası NATO üyeliği Pazartesi günkü görüşmenin ana konusunu oluşturdu. Ortak basın toplantısında konuşan Andersson, Türkiye’nin gündeme getirdiği endişeleri son derece ciddiye aldıklarını söyledi.

Yasa sertleştiriliyor

Çözüm bulmak amacıyla Türkiye ile diyalog yürütüldüğünü söyleyen Andersson, “Geçtiğimiz yıllarda yasalarımızı değiştirdik. Şu an terörle mücadele konusunda daha güçlü mevzuatımız var. 1 Temmuz’da bu konuda daha da güçlü bir yasaya sahip olacağız” dedi. Andersson, Türkiye’ye yönelik silah ambargosu konusunda da farklı bir yaklaşım içine girilebileceğinin sinyalini verdi.

Stoltenberg memnun

Stoltenberg de İsveç’in bu kararlarını memnuniyetle karşıladığını söyleyerek, “Bunlar Türkiye’nin endişelerini ele almaya yönelik iki önemli adım” dedi. Stoltenberg, sorunun çözümü için 28-30 Haziran’da Madrid’de yapılacak NATO zirvesinin son tarih olmadığını söyledi.

STOCKHOLM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.