İsviçre'de Sakine Cansız festivali

Kadın Haberleri —

SAKINE CANSIZ FESTIVAL

SAKINE CANSIZ FESTIVAL

  • Kürt Kadın Hareketi'nin ve PKK’nin öncü kadrolarından Sakine Cansız'a adanan Kadın Festivali'nin 8’incisi bu yıl İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek.  

9 Ocak 2013 günü Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen PKK’nin kurucu kadrolarından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez anısına her yıl İsviçre’de düzenlenen Sakine Cansız Festivali 22 Ağustos'ta Zürih’te yapılacak. 

'Kadın kırımına karşı direnişi büyütelim'
İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) öncülüğünde yapılan ve organizesinde İsviçreli, Kürdistanlı, Türkiyeli ve çok sayıda göçmen kadın platformlarının yer aldığı festival, “Kadın kırımına karşı direnişi büyütelim” şiarıyla gerçekleştirilecek.
Bu yıl 8’incisi düzenelenen festivalde Kewe, Jala, Dilan Top, Venge Destar, Hozan Gulan, Medi dahil çok sayıda sanatçı sahne alacak. Ayrıca POP Chestra (Opera gösterimi), yerel erbane ve folklor ekipleri, Flemenco-Tanz da sahne de yerini alacak.  

Kadın sorunlarına ilişkin panel
Festivalde kurulacak olan yöresel çadırda dengbejlik geleneğinin anlatımımın yanı sıra heykel, fotoğraf, bilboard ve çeşitli görsellerle Kürt ve Kürdistan tarihi yansıtılacak.  
Festivalde ayrıca Sakine Cansız'ın mücadele yaşamı başta olmak üzere Türkiye, Kürdistan ve dünyada kadın mücadelesine yönelik cins bilinci, kadın bedenini tanıma, İstanbul Sözleşmesi'nin gerekliliği, göçün sosyolojik ve kültürel olarak entegre olmanın zorlukları, milliyetçilik ve erkek egemen sistemin toplum ve göçe etkisi, göç eden kadınların İsviçre’deki enternasyonalist boyutuyla sağladıkları direnişe ilişkin paneller de düzenlenecek.
Festival, 22 Ağustos Pazar günü Zeughausareal, Kanonengasse 20, 8004 Zürich (1 Mai Platz) adresinde saat 11.00'de başlayacak.

ANF/ZÜRİH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.