JİTEM ittifakına karşı halk ittifakı

DEM Parti - Mêrdîn

DEM Parti - Mêrdîn

  • DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, AKP, MHP, BBP, Hüda Par (Hizbulkontra) ve Ergenekon ile 1990’ların soykırım konsepti aktörlerinden Tansu Çiler ve Mehmet Ağar’ın ortaklığını, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde oluşturulan ‘JİTEM ittifakı’ olarak nitelendirdi. Bakırhan, buna karşı halk ittifakı yaptıklarını söyledi.
  • Kürt düşmanı, Kürtlerin dilini geleceğini yaşamını inkar eden, Kürt halkının iradesine kayyum atayan, yerel seçim öncesi silah gösterisi yapan kirli ittifaka işaret eden DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, “Önümüzdeki seçim Kürt düşmanı ittifaka kaybettirme seçimi olacaktır” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, ziyaretlerini sürdürdüğü Mêrdîn'de, Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları ve milletvekilleri ile birlikte Dêrîk ilçesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Bakırhan ve beraberindekiler ilçe girişinde partililer tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde kente giriş yapan Bakırhan ve Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları, yol boyunca zafer işareti yaparak halkı selamladı. Yurttaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerine, iş yerlerinin kapısına çıkarak konvoydakileri selamlandı. İlçe meydanında yapılan halk buluşmasına anneler geleneksel kıtanlarını giyip barışın simgesi zeytin dallarını salladı. Buluşmada ilk olarak Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları halkı selamladı. Adaylarının ardından Eşbaşkan Tuncer Bakırhan halka seslendi.  

 

 

Musa Çitil’i ödüllendirenler

Musa Çitil’in yaptığı katliamları hatırlatan Bakırhan, şunları söyledi: “Dêrikliler Musa Çitil’i çok iyi bilirler. Musa Çitil bu topraklardaki her Kürt katliamında payı olan biridir. Şimdi ‘Kürtlerle kardeşiz, hiçbir sorunumuz yok’ diyenlere soruyoruz; kardeşseniz Dêrik’te, Mardin’de terör estiren, Kürt’ün gencini, kadınını, kızını katleden ama mahkemeleriniz tarafından cezasızlıkla sonuçlanan Musa Çitil davasını Kürtler unutmadı. Kürt sorununun Musa Çitil şahsında ne olduğunu hep beraber gördük. Musa Çitil burada yapmış olduğu kötülükler nedeniyle yargılanma yerine ‘Müslümanız, ümmetiz ve kardeşiz’ diyen AKP iktidarı tarafından ödüllendirildi. Bu seçim Tansu Çillerlerin, Ergenekoncuların, derin devletçilerin, Beyaz Torosçuların ortak olduğu bir ittifakla emekçilerin, yoksulların, Kürtlerin, Alevilerin, ezilenlerin arasındaki bir seçimdir.”

 

 

Kürtsüzleştirmeye izin vermeyeceğiz

Seçimlerin önemine dikkat çeken Bakırhan, “Bugüne kadar yaptıkları zulüm politikaları karşısında direnişimize devam ettiğimizi ve mutlaka kazanacağımızın cevabını 31 Mart’ta vereceğiz” dedi. Dêrik’te bu kadar bereketli topraklar varken halkın hala yoksul olduğuna dikkat çeken Bakırhan, şöyle devam etti: “Neden Karadeniz’e mevsimlik işçi olarak çay, fındık, mısır, tütün, pamuk toplamaya gidiyoruz? Bu kadar zengin toprağı olan bir halk mevsimlik işçi olarak çalışır mı? Dêrik halkı emin olun Kızıltepe Ovası, Mardin Ovası üç tane, dört tane Mardin’i besleyecek alt yapıya sahip ama su yok, DEDAŞ terörü var. Kürt tarlasını ekmesin, kuyudan su çekmesin diye özellikle çalışıyor. Emin olun parasını fazlasıyla ödeseniz de onlar elektriği kesecekler. Aç kalıp sürgün olmanızı istiyorlar. Bin yıllardır atalarımızın, dedelerimizin yaşamış olduğu bu topraklardan göç etmemizi ve bu topraklar Kürtüzleşsin istiyorlar. Onlara inat yerimizde, yurdumuzda, toprağımızda ve doğamızda kalıp sahip çıkacağız. Ülkemizi Kürtsüzleştirmelerine izin vermeyeceğiz.”

 

 

DEM Parti’den korkuyorlar, korksunlar!

DEM Parti’nin adaletsizlik, yolsuzluk, hırsızlık yapanların, kent sabıkası olanların karşısında durduğunu vurgulayan Bakırhan, şunları ifade etti: “Onun için korkuyorlar. Korksunlar! Bizim karşımızdaki ittifak, JİTEM ittifakıdır. Karanlık koridorlarda, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde oluşturulan bir ittifaktır. Dolayısıyla biz bu ittifak karşısında emekçileriyle, Alevileriyle, Araplarıyla, Türkleriyle, ezilenleriyle ve kadınlarıyla birlikte bir ittifak yaptık. Yani halkın ittifakını yaptık.”

Silahlarla gösteri yapıyor

Erdoğan’ın silah fuarı tanıtımı yaptığına dikkat çeken Bakırhan, şöyle konuştu: “Mitingde top, tüfek, SİHA, uçak, savaş gemisi tanıtımı yapıyor. Yerel seçim mi yapıyoruz, silah fuarı mı tanıyoruz anlamak çok zor. Bunların gözü hizmette ve demokraside değil. Kürt’ün iradesini gasp edenlerin aklı silahta, savaşta, çatışmadadır. Akılları hep Kürt karşıtlığındadır. İnşallah bu silah fuarı tanıtımı gibi konuşma yapanlara 31 Mart’ta Kurdistan’da ve Batıda halkımız gerekli olan dersi verecektir.” 

32 merkeze kaçak seçmen

İktidarın kaçak seçmen oyunlarına işaret eden Bakırhan, “Burada DEM Parti’de olan ve olmayan bütün ailelerimize, bütün aşiretlerimize, bütün insanlarımıza, melelerimize, seydalara ve kadınlara ev ev gideceğiz. İki dönemdir irademize atanan bu gaspçı kayyumlar karşısında bir önceki seçimlerden daha iyi sonuç ortaya çıkarmamız lazım. Bunların kayyumcu anlayışına ve sistemine itiraz ettiğimizi, kabul etmediğimizi ortaya koymamız lazım. 32 merkeze kaçak seçmen taşımışlar. Arkadaşlarımıza, dostlarımıza ve akrabalarımıza, bütün insanlarımıza ulaşın ve neredelerse oradaki DEM ilçe ve il örgütlerimize gitsinler. Onlar nereye gidecekse örgütlerimiz onları gönderecektir. Eğer bu seçimi kazanırsak insanlarımız sürgün olmayacak ve cezaevlerindeki yoldaşlarımızın özgürlüğüne kavuşması için çok önemli bir adım atmış olacağız” dedi. MÊRDÎN

 

* * *

Qamişlo’ya bin selam

DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, önceki gün Qamişlo’ya komşu olan Nisêbîn’de (Nusaybin) halka hitap etti. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sınırımızın güneyinde teröristan asla kurulmayacak” dediğini hatırlatan Bakırhan, şunları söyledi: “Teröristan dediği yer bugün hemen 100 metre ilerimizdeki Qamişlo’dur, Rojava’dır. Orada yaşayan Kürtleri kast ediyor. Onlara göre dört parçada yaşayan Kürtlerin tamamı teröristtir. Biz bu vesileyle buradan Qamişlo’ya bin selam gönderiyoruz. Qamişlo halkının Rojava halkının, dört parça Kürdistan’da yaşayan halkımızın terörist olmadığını, bin yıllardır bu kadim topraklarda yaşadığını ve bütün zulüm politikalarına rağmen yaşayacağını belirtmek istiyorum.”

Buradaki konuşmasında da Kürt düşmanı, Kürtlerin dilini, geleceğini, yaşamını inkar eden, Kürt halkının iradesine kayyum atayan bir ittifak oluşturulduğunu vurgulayan Bakırhan, “Önümüzdeki seçim Kürt düşmanı ittifaka kaybettirme seçimi olacaktır. Kürt halkı gereken cevabı verecektir" dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.