JXK’den konferansa davet

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kürdistanlı Kadın Öğrenciler Birliği, son iki yılın kadın örgütlenmesinin masaya yatırılacağı ve yeni mücadele yöntemlerinin belirleneceği konferansa katılım çağrısı yaptı.

HABER MERKEZİ

Kürdistanlı Kadın Öğrenciler Birliği (Jinên Xwendekarên Kurdistan-JXK), 29 Mayıs günü Almanya’nın Darmstadt kentinde 2’inci konferansını düzenliyor. Konferans organizesi, yazılı bir açıklamayla yapılacak konferansa katılım çağrısı yaptı.

JXK’nin son iki yılda kadın örgütlenmesinin ve JXK mücadelesi için yeni yöntemlerin tartışılacağı konferans için şunlar belirtildi: “Kürt ve enternasyonalist genç kadınlar olarak kimliğimizi vurgulamak ve zamanımızın sorularına cevaplar bulmak için kendimizi nasıl eğitip, organize edebileceğimizi birlikte tartışacağız. Ataerkillik aslında bize ne yapıyor? Cani erkek zihniyetinin karakteri nasıl değişir? Bu zamanlarda bile ona karşı nasıl örgütlenebiliriz? Bunu daha iyi ortaya çıkarmak için ne tür eylemler geliştirebiliriz? Bu nedenle sizi 29 Mayıs 2021'deki 2. JXK konferansına davet ediyoruz. Özgürlük mücadelemizden bizi hiçbir şeyin alıkoymasına izin vermeyeceğiz. Geleceğimizi kendimiz inşa edeceğiz. Bu nedenle tecavüz kültürüne hayır diyoruz! Tecride karşı hayır diyoruz. Rêber APO'nun özgürlüğünün zamanı geldi. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.