Kadın Gündemi'nden kısa kısa...

Kadın Haberleri —

.

.

‘Cinsel saldırı’ tanımı değişiyor

Cinsel saldırı suçunun kapsamını genişleten İspanya Parlamentosu, yeni bir yasa tasarısını onayladı. Eşitlik Bakanı Irene Montero, İspanya’nın kadınlar için artık güvenli bir ülke olacağını belirtti.

İspanya’da cinsel saldırı suçları “tecavüz” ve “rıza dışı cinsel ilişki” olarak ikiye ayrılıyor. Daha önceki yasaya göre bir saldırının tecavüz sayılabilmesi için failin, tecavüz ettiği kişiye fiziksel şiddet uygulaması gerekiyordu. Yeni kararla birlikte artık tecavüze uğrayanlar, şiddet gördüklerini kanıtlamak zorunda olmayacak.

Konuyu gündemine alan İspanya Parlamentosu, tecavüz suçlarının kapsamını genişleten yeni bir yasa tasarını kabul etti. Tasarı 140 ret ve 3 çekimser oya karşılık, 201 oyla onaylandı. İki yıldır üzerinde çalışılan tasarının yürürlüğe girmesi için senatonun onayından geçmesi gerekiyor. “Sadece evet evettir”, “Sana inanıyorum” sloganlarının sonunda yasaya dönüştüğünü belirten Eşitlik Bakanı Irene Montero, bugünden itibaren İspanya’nın kadınlar için daha özgür ve güvenli bir ülke olacağını söyledi. BARCELONA

 

Germiyan’da iki kadın ölü bulundu

Germiyan’da 22 yaşında bir kadın ve Diyala’da 15 yaşında bir genç kadın yaşamına son verdi. Germiyan Polis Müdürlüğü, 26 Mayıs gecesi geç saatlerde Kelar ilçesinin Hey Miwezefini Mahallesi’nden Arap asıllı 22 yaşındaki genç bir kadının (X.X.E) Şehit Hejar Hastanesinin acil servisine kaldırıldığını bildirdi. Polis açıklamada adı geçen kadının asıldığını bildirdi. Ancak bunu kendisinin mi yaptığı yoksa bir başkası tarafından mı yapıldığı belirtilmedi. Açıklamada kadının üç aylık evli olduğu ifade edildi.

Germiyan polisinden yapılan açıklamada ikinci bir olayla ilgili olarak ise, “Sabah saatlerinde Qoretu ilçesine bağlı Salih Axa köyünden 15 yaşında boğulma sonucu hayatını kaybeden (C-S-A) isimli genç kadının cenazesi, Şehit Hejar Hastanesi’nin acil servisine kaldırıldı” denildi. Polis ekipleri olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

Rojnews’e konuşan Şehit Hejar Hastanesi Acil Servis Müdür Yardımcısı Rizgar Letif, “Her iki kadının da cenazesi tıbbi inceleme için Kelar Adli Tıp’a gönderildi” dedi. GERMİYAN

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.