Kadın kırımına karşı hamle

Kadın Haberleri —

Şengal Kadın Birlikleri (Yêkineyên Jinên Şengal-YJŞ)

Şengal Kadın Birlikleri (Yêkineyên Jinên Şengal-YJŞ)

  • ‘Kadın Kırımına Karşı Öz Savunmanın Sesi Ol’ hamlesine katılan Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) “Duruşumuzu Xatuna Fexra, Meyan Xatun, Zerîka Osê’den aldık, Her türlü saldırı ve zulme en büyük karşılığı vermeye hazırız” açıklamasını yaptı. 

Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ), Êzîdî Özgür Kadın Hareketi’nin (TAJÊ) 8 Mart’ta ilan ettiği ‘Kadın Kırımına Karşı Öz Savunmanın Sesi Ol’ hamlesine dahil oldu. Kadınların, tarih boyunca şiddete karşı durduğunu ve topluma öncülük ettiğini kaydeden YJŞ, DAİŞ’in 2014’te Êzîdî kadınları hedef aldığını hatırlattığı açıklamasında şöyle devam etti: 

“Êzîdî kadınlarının kaçırılması, katledilmesi ve tecavüz edilmesine karşı sessiz kalındı. Dün Êzîdî kadınlar, bugünse Afganistan ve Filistinli kadınlar erkek egemen zihniyetinin bu korkunç gerçekliğiyle karşı karşıya. Kaçırılıyor, katlediliyor, tecavüz ediliyor ancak bu kimsenin umurunda olmuyor. Tüm bu saldırıların altında ise kadın gerçekliğinden dolayı yaşadıkları korku yatmaktadır. Kadınların gücünden ve direnişinden korkuyorlar. Düşman, kadının iradeli olduğunu, kendilerine dayatılan kaderi kabul etmediklerini ve buna karşı baş kaldırdıklarını görüyorlar. Bunun da somut örneği, YPJ, YJA Star, HPJ ve YJŞ olmaktadır.

Xatuna Fexra’dan Şayan’lara direndik

Êzîdî kadınlar olarak hiçbir zaman bize dayatılan zulmü kabul etmediğimiz bir tarihe sahibiz. Bizler bu duruşumuzu Xatuna Fexra, Meyan Xatun, Zerîka Osê’den aldık, günümüzde de Bêrîvan, Zîlan, Ezda ve Şayan’lar sayesinde korumaya devam ediyor ve direnişimizi sürdürüyoruz.

Bu temelde YJŞ olarak TAJÊ öncülüğünde başlatılan, ‘Kadın Kırımına Karşı Öz Savunmanın Sesi Ol’ hamlesine dahil olduğumuzu duyuruyoruz. Nerede olursak olalım her türlü saldırı ve zulme en büyük karşılığı vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.”

ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.