Kadın olunca ‘iyi hal'in indirimi düşük oldu!

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kendisine şiddet uygulayan erkeğe karşı öz savunmada bulunan Fazilet Azimi’ye, "Beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak öldürme"  gerekçesiyle 24 yıl hapis verildi. Mahkeme, ‘iyi hal’den cezayı 20 yıla indirdi.

İstanbul Zeytinburnu’nda evli olduğu erkek tarafından sistematik şiddet gören Fazilet Azimi 24 Kasım 2019 yılında öz savunmada bulunma suretiyle Hasan Özbek’i öldürmüştü.

Davanın karar duruşması Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Fazilet Azimi, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden getirilirken, avukatı da duruşmada hazır bulundu. 

‘Beni dövdüğünde kendinden geçerdi’

Duruşmada son kez söz hakkı verilen Fazilet Azimi, "Eşim bana çok şiddet uyguladı. Ben çocuklarım için çok mücadele verdim. O beni öldürmeye çalıştı, ben kendimi savundum ama yine de pişmanım. Çocuklarıma babalık yapmıyordu” dedi. Maktul, beni dövdüğünde kendinden geçerdi" diyen Azimi başından geçenleri anlattı ve çocuklarının kendisini beklediğini kaydetti.

‘Kasten öldürmekten’ 20 yıl hapis

Savunmalar ardından kararının açıklayan mahkeme heyeti, Fazilet Azimi’ye, “Haksız tahrik altında kendisini savunamayacak kişiye karşı kasten öldürme” suçlamasından 24 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti Fazilet’in duruşmalardaki “iyi hali”nden dolayı cezanın 20 yıla indirilmesine hükmetti.

Karar sonrası Fazilet, mahkeme heyetine, “Bu ceza çok fazla değil mi? Çocuklarım beni bekliyor” diyerek verilen cezaya tepki gösterdi.

İşkenceci ‘kendini savunamayan’ oldu

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede olayın 24 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştiği, Fazilet Azimi'nin evli olduğu Hasan Özbek'i öldürdüğü belirtildi. İddianamede, Fazilet Azimi’nin "Beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiyi tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

İSTANBUL /JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.