Kadın örgütleri: İrademizdir

- DTK Eşbaşkanı Güven’ın rehin alınmasına tepki gösteren kadın örgütleri, “Haksız ve hukuksuzlukların karşısında duran Leyla Güven, biz kadınların iradesidir” dedi.
Halkların Demokratik Partisi Kadın Meclisi, Halkların Demokratik Kongresi Kadın Meclisleri, Demokratik Bölgeler Partisi Kadın Komisyonu, Demokratik Toplum Kongresi Kadın Meclisi, Kadınların Kurtuluşu, Sosyalist Dayanışma Platformu Üyesi Kadınlar, Sosyalist Kadın Meclisleri, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Kadın Meclisi ve Yeşil Sol Kadınlar tarafından ortak açıklama yapıldı. Güven’in apar topar sabah saatlerinde tutuklanmasını hukuksuzluk olarak nitelendiren kadın örgütleri, “Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki; Leyla Güven şahsında verilen bu karar ile iradesi teslim alınmak istenen başta Kürt halkı ve kadınlar olmak üzere toplumsal muhalefete gözdağı verilmek istenmektedir. Bu karar bizim için yok hükmündedir” denildi.
Güven’in ömrünü kadınların ve Kürt halkının mücadelesine adadığına ve bu uğurda bedeller ödediğine vurgu yapılan açıklamada, şunlar belirtildi: “Haksız ve hukuksuzlukların karşısında duran Leyla Güven, biz kadınların iradesidir. Hiçbir faşist iktidar, onu ve bizleri mücadelemizden alıkoyamamış, geri adım attıramamıştır. AKP-MHP faşist iktidarının bu saldırıları da Leyla Güven’in mücadelesine engel olamayacak. Kadına düşman, Kürde düşman, emekçiye düşman, doğaya düşman AKP-MHP erkek ittifakı son çırpınışlarının intikamını daha fazla baskı, daha fazla zulüm ederek alıyor.”
9 kadın örgütü, şunları hatırlattı: ”Bu ülkede ne iktidarlar gitti ama bizler kaldık. Leyla Güven’in dediği gibi hiçbir yere gitmiyoruz. Bu ülke bizim ve siyaset yapmaya devam edeceğiz ama içeride ama dışarıda. Hiçbir baskı, gözaltı politikası bizi mücadele etmekten alıkoyamayacaktır! Leyla’nın bıraktığı yerden o içeride biz dışarıda her alanda, her yerde mücadele etmekten bir an olsun geri adım atmayacağız. Çünkü bizler gücümüzü haklılığımızdan alıyoruz. Kaybedecek olan sizin çürümüş erkek egemen iktidarınız olacaktır.
Buradan AKP-MHP ittifakına sesleniyoruz; düşman gördüğünüz kadınlar, Kürtler, emekçiler ve toplumun diğer ezilen kesimleri bu ülkeye demokrasi ve özgürlük getirecektir. Siz gideceksiniz, bizler kalacağız. Kürt ve kadın düşmanlığı politikalara karşı diz çökmüyor boyun eğmiyoruz.”







