Kadınlar en çok İstanbul’da katledildi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türkiye’de dur durak bilmeyen kadın katliamının Kasım ayı verilerini derleyen Jinnews, 33 kadın ve 3 çocuğun katledildiğini belirterek, en çok kadın katliamının İstanbul ve İzmir’de gerçekleştiğini açıkladı.

Türkiye’de iktidarın kadına yönelik muhafazakar, tutucu, baskıcı ve düşman politikaları, erkekleri kadın katliamına teşvik ediyor. Kadına ve çocuğa tecavüz eden, şiddet uygulayan, katleden erkeğin cezası kalması ise kadın kırımını meşru hale getiriyor. Ekonomi barometresi gibi sürekli artış gösteren kadın katliamı, savaş meydanınında hayatını kaybeden savaşçıları anımsatıyor.

Her ay katledilen kadınların verilen bilançosu rakamların ötesine geçmiyor.

33 kadın ve 3 çocuk katledildi

Kasım ayının açıklanan bilançosu da aynı durumu özetliyor. Jinnews kadın haber ajansının basından derlediği Kasım verilerine göre; 33 kadın ve 3 çocuk erkekler tarafından katledildi. 25 kadın ve 5 çocuk şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 3 kadın ve 1 çocuk katledilmekten son anda kurtuldu. 2 kadın ve 1 çocuk intihara sürüklendi.

Mahkemenin vazgeçilmezi; iyi hal’

Kadına yönelik katliam, şiddet, tecavüz vb davalarda ise mahkeme heyetleri, erkeklerin “Kıskandım, pişmanım, boşanmak istedi. Çok sevdim” gibi beyanlarını esas alarak ‘iyi hal’ ve ‘ceza indirimi’ vermekten vermekten geri durmadı. 

Her ilde kadın katliamı var

Jinnews’in verilerine göre, Kasım ayında, 1 kadın barışma teklifini reddettiği için bir kadın da boşanmak istediği için katledilirken, 4 kadın boşanma aşamasında olduğu erkek, 7 kadın birlikte olduğu erkek, 1 kadın ayrılmak istediği erkek, 1 kadın da tanımadığı bir erkek tarafından katledildi.

İktidarın erkekleri korumasından kaynaklı Türkiye’nin hemen hemen bütün illerinde kadın katliamları yaşanırken, bu ay en fazla katliamın yaşandığı iller İstanbul ve İzmir oldu.

JINNEWS /ANKARA 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.