Kadınlar erkekleri eğitiyor

Kadın Haberleri —

Halep Eğitim Akademisi

Halep Eğitim Akademisi

  • Halep Eğitim Akademisi, şiddete karşı kadınlarla birlikte mücadele etmesi için erkeklere eğitim veriyor ve eğitimi pratikte de uygulaması için yol gösteriyor. Eğitime katılan erkekler, “Kadınların özgürleşmesiyle toplumun tamamı özgürleşecek” diyor.

Halep’te kadına yönelik şiddetin son bulması ve eril zihniyetin aşılması için Halep Eğitim Akademisi tarafından eğitim çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar kapsamında erkeklere de eğitimler veriliyor. Eğitimlere katılan erkekler, kadına yönelik şiddete ilişkin Jinnews’ten Mîdye Miqted’e konuştu.

Şiddet artıyor

Kadına yönelik şiddetin bugün oldukça önemli bir konu olduğunu kaydeden Hemîd Nasro, “Erkekler olarak buna dair sözümüzü tutuyoruz” dedi.

Aynı zamanda Şehit Cengiz Meclisi üyesi olan Hemîd Nasro, şiddetin sürdüğüne dikkat çekerek, “Ataerkil zihniyet değişmediği için kadınlar şiddet görüyor. Hem tarih iyi okumama hem de eksik ele alma şiddete davetiye çıkarıyor. Erkekler eğitim görmeli ve şiddete karşı birlikte durmalı” ifadelerini kullandı.

 

Hemîd Nasro

 

Eşitlik inşasına tahakküm

Doğal toplumdaki kadının rolüne işaret eden Hemîd Nasro, “Tarihimizi iyi okuyup tanırsak tarihin başlangıcında özellikle doğa toplumunda kadınların önemli bir rol oynadığını görürüz. Kadın o zaman toplumu yönetiyor, eşitlik ve sevgiyi inşa ediyordu. Kadının 104 yasası vardı. Hepsi de toplumsal ahlak ve adaletle ilgiliydi. Ancak ardından Sümer devleti kurulduğunda kadınlar bastırıldı ve kadın üzerine tahakküm kuruldu. Bu şekilde insanlık da ortadan kaldırıldı ve o dönemde kadına yönelik şiddet de başladı” dedi.   

Öcalan’ın fikirleriyle özgürlüğe

 Akademide gördükleri eğitimin sonuçlarına değinen Hemîd Nasro, kadınların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri sayesinde özgürlüğe gittiğine işaret etti.

“Kadınların özgürleşmesiyle toplumun tamamı özgürleşecek. Bunlar Önder Abdullah Öcalan’ın düşünceleri sayesinde. Erkekler olarak gördüğümüz eğitimi toplumun hizmetine koyacağız. O zaman gerçekten kadının toplumundaki emeğini tanıtabiliriz.”

 

Behzet Bilal 

 

Önce toplum eğitilmeli

“Ataerkil zihniyetin değişmesi ve kadına yönelik şiddete karşı üzerine eğitim aldık” diyen Adalet Divanı’ndan Behzet Bilal de kadınların haklarını tanıdıklarını ve artık kadınlarla birlikte şiddete karşı duracaklarını söyledi.

 Behzet Bilal ayrıca, erkeklerin kadınlarla özgürlük mücadelesi vermesi için öncelikle toplumun eğitilmesi gerektiğini ekledi. HALEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.