Kadınlar kadınlarla iyileşiyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Amed'de Kadın için Kadın İnisiyatifi’ni oluşturan kadınlar, amaçlarına ulaşma yolundaki ilk adımı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne atfen bir etkinlikle atıyor. Kadınlar, etkinlik vesilesiyle oluşturdukları kadın dayanışma ağı üzerinden yine ihtiyacı olan başka kadınları maddi, manevi desteklemeyi hedefliyor.  

BİRCAN DEĞİRMENCİ/AMED

Amed’de çalışmalarını sürdüren beş ruh sağlığı çalışanı, pandemi sürecinde kadınların yaşadığı stres faktörleri ve ruhsal travmalara eğiliyor. ‘Kadın için kadın’ söylemiyle oluşturulan platformda; kadınların zorlu yaşamlarına sosyal ve ruhsal iyilik katma amaçlanıyor.

Ülkede, dünyada ve Amed’de kadınların yaşadığı zorlukların farkında olan ve bununla ilgili farkındalık yaratmaya çalışan Psikolog Duygu Berekatoğlu, Derya Sebuktekin, Dilan Güzel ile psikolojik danışmanlar Kader Cizreli ve Hayriye Müjde Erçetin, Kadın için Kadın İnisiyatifi’ni oluşturdu. 

Yeni bir soluk

İnisiyatif, pandemi sürecinde kadınların seslerinin ve ihtiyaçlarının her zamankinden daha güçlü bir şekilde dile getirilmesinin zorunlu olduğundan yola çıkıyor. Diyalog, eğitim, seminerler ve çeşitli sosyal mecralar kanalıyla kadınlar arasındaki bağı besleyip güçlendirmeyi amaçlıyor. ‘Kadın için Kadın’ instagram hesabından yapılan etkinlik duyurusunda, “Kadınların son zamanlarda daha da ihtiyaç duyduğu bir aradalık duygusuna yeni bir soluk getireceğimize inandık ve bir başlangıç yapmaya karar verdik. Bu bağlamda nihai amacımız kadını mevcut düzende sıkışıp kalan bir nesne olmaktan çıkarıp kendi hayatının öznesi olmaya teşvik etmektir” deniliyor.

İlk seminer 6 Mart’ta

Amaçlarına ulaşma yolundaki ilk adımı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne atfen 6 Mart günü bir etkinlikle atacak olan İnisiyatif, bu etkinlik vesilesiyle oluşturdukları kadın dayanışma ağı üzerinden yine ihtiyacı olan başka kadınları maddi, manevi desteklemeyi hedefliyor. 

Sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirilen proje için 6 Mart günü gerçekleştirilecek online seminerler yapılacak. Seminerlere katılım instagram hesabında verilen mail üzerinden başvuru formu doldurularak yapılacak.

Yazar Aslı Tohumcu’nun konuşmacı olarak katılacağı ‘Edebiyatla İyileşme’ seminerinde Psikolojik Danışman Hayriye Müjde Erçetin moderatörlük yapacak. ‘Psikolojik Sağlamlık’ başlıklı semineri Klinik Psikolog Derya Sebuktekin modere ederken, konuşmacı olarak Psikoterapist Funda Tekelioğlu deneyimlerini paylaşacak. Moderatörlüğünü Klinik Psikolog Duygu Berekatoğlu’nun yapacağı ‘Çocuğun Korunması İçin Aile İçi Önleyici Tedbirler’ başlıklı seminerde ise Öğretim Üyesi Dr. Figen Paslı konuşacak.

İnisiyatif’in kadınlarla dayanışma etkinliklerinin devamı gelecek.  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.