Kafamı defalarca araca vurdular

HPG’li Yılmaz Uzun’un babası İbrahim Uzun

HPG’li Yılmaz Uzun’un babası İbrahim Uzun

  • Kemikleri bir kutu içerisinde teslim edilen HPG’li Yılmaz Uzun’un geçen hafta 46 kişiyle birlikte gözaltına alınan babası, “Polis beni gözaltına alırken kafamı defalarca araca vurdu. O sırada başka polisler de bacağıma vuruyordu” dedi.

HEDEP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu ile İbrahim Uzun, darp raporu aldıklarını ve suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.  

Polis, cenazelerin karton kutularda verilmesine tepki amacıyla 7 Aralık'ta İstanbul’da açıklama yapmak isteyenlere saldırdı. 46 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Gençlik Meclisi Eşsözcüsü Edanur İbrahimoğlu ile kemikleri kutu içinde teslim edilen HPG’li Yılmaz Uzun’un babası İbrahim Uzun da darp edilerek gözaltına alındı. Yaşadıkları polis şiddetine dair MA’dan Esra Selin Dal’a konuşan İbrahimoğlu ve Uzun, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

 

HEDEP Gençlik Meclisi Eşsözcüsü Edanur İbrahimoğlu

 

Boynumdaki atkıyla boğmaya çalıştı

Cenazelere yapılan saldırıları kabul etmediklerini belirten İbrahimoğlu, şunları paylaştı: “Buna yönelik açıklama yapmak istedik. Polis etrafımızı sardı ve daha açıklama yapılmadan herkesi darp ederek gözaltında aldı. Beni de yerlerde sürükleyerek, boynumdaki atkıyla boğmaya çalıştı. Sonrasında başımı araca vurarak, gözüme tekmeyle vurdu. Hastanede ters kelepçeyle muayeneye odasına kadar götürüldük. Darp raporu aldım. Gördüğüm şiddet dolayısıyla suç duyurusunda bulunacağım.”

İbrahimoğlu, örgütlü toplumdan korkan iktidarın, saldırılarla demokratik kitle hareketlerinin toplumla bağını koparmak istendiğine işaret ederek, "Saldırılar devletin ve bu iktidarın bir politikası haline gelmiş durumda. Bu saldırıyı kişisel bir saldırı olarak ele almıyorum. Çünkü çok uzun bir zamandır iktidarın kadınlara, gençlere yönelik saldırıları söz konusu. Bu nedenle bu saldırılara karşı durmak gerekiyor. Biz cenazelerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Özgür toplumu yaratma hedefimize ulaşıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.  

Birlik olmazsak saldırılar sürer

Sêrt’te 2020’de düzenlenen hava saldırısında 5 arkadaşıyla birlikte şehit düşen ve kemikleri bir kutu içerisinde teslim edilen HPG’li Yılmaz Uzun’un (Tolhildan Tekman) babası İbrahim Uzun ise saldırı nedeniyle bacağından yaralandığını aktardı. Darp raporu aldığını aktaran Uzun, "Polis beni gözaltına alırken kafamı defalarca araca vurdu. O sırada başka polisler de bacağıma vuruyordu. Bacağımda ezilmeler oldu. Buna dair Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden darp raporu aldım ve suç duyurusunda bulunacağım. Demokratik bir ülkede yaşıyorsak eylem ve gösteri de en demokratik haktır. Benim halkımızdan tek isteğim var; birlik olmak. Eğer birlik olmazsak her zaman bu saldırılar olacaktır” şeklinde konuştu. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.