Kanunları bile uygulamıyorlar

  • Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen tutsak yakınları, “Cezaevlerinde tabutlar çıkmasın” diyerek, hükümetin mevcut kanunları bile uygulamadığını söyledi. 

 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, 268. gününde Diyarbakır Adliyesi önünde devam etti. Ailelere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üye ve yöneticileri de destek verdi.

Diyarbakır T Tipi 2 Nolu Cezaevi’nde tutulan Hamdusena Ada'nın ablası Reşahat Ada, 9 aydır adalet arayışlarının sürdüğünü belirterek, “Neden kimse bizi duymuyor?” diye sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a seslenen Ada, baskılarla tutsakların iradelerinin kırılamayacağını vurguladı. Ada, “Çocuklarımızın yanındayız. Çocuklarımız tahliye edilsin, infazları yakılmasın, çocuklarımız tedavi edilsin. Cezaevlerinde tabutlar çıkmasın. Nerede siyasi partiler, hepsine başvurduk. Kimse destek vermedi, sesimizi duymadı. Ağır hasta tutsaklar bırakılsın. Bizler her gün adalet talebini haykırmaya devam edeceğiz. Bunları kabul etmeyeceğiz. Tutsaklar özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz sürecek” dedi. 

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu Abdulselam Güler’in kardeşi İnci Güler, aylardır kanunların uygulanması için nöbette olduklarını ifade ederek, “Cezaevlerinde her gün zulüm artıyor. Elektrik faturaları bile tutsaklara ödetiliyor. Tutsakların elektrik masraflarını bile aileler karşılıyor. Bu da tutsakları terbiye etme çabalarıdır. Bu zulmü kabul etmiyoruz. Kanunlar, haklar herkese eşit uygulanmalı. Kürt olduğumuz için tüm bunlar yaşatılıyor. Bunları kabul etmeyeceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. 

 Eylem, “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla sona erdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.