Karker'de harekete geçenler vuruldu

HPG Gerillaları

HPG Gerillaları

  •  Karker Direniş Alanı’nda harekete geçmek isteyen bir grup Türk askeri, suikast taktiğiyle vuruldu ve 1'i öldürüldü. Türk askerleri, iki saat sonra tekrar vurularak 2'si daha öldürüldü. 

 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 6 kez patlayıcı, taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 22 kez saldırı helikopterleri, 3 kez savaş uçağı, onlarca kez de obüs ve havanlarla bombalamasına rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 3 Türk askerini öldürdü, 1 Skorsky helikopteri darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

*  Saca alanında 1 Eylül saat 22.10’da indirme yapmak isteyen Skorsky tipi helikopterler iki koldan ağır silahlarla hedef alındı. Etkili vuruşlar sonucu darbe alan 1 helikopter alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

*  Karker Direniş Alanı’nda 1 Eylül saat 16.00’da harekete geçmek isteyen bir grup Türk askeri, suikast taktiğiyle vuruldu ve 1'i öldürüldü. Saat 18.00’de bir kez daha vurulan Türk askerlerinden 2'si daha öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 1 Eylül saat 10.10’da taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalamak isteyen Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 2 kez sabotaj taktiğiyle vurularak darbelendi. 

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 1 Eylül'de Girê Cûdî ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 6 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı. Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda kullanılan kimyasal gazın gri ve siyah renkte dumanlar yaydığı ve siyah duman yayan kimyasalın toprakla temas ettiğinde, tepkimeye girerek taneciklere dönüştüğü gözlendi. 

* Qela Çemço alanı, 1 Eylül’de savaş uçaklarıyla 3 kez bombalandı.

* Girê Amediyê, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları, 22 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Girê FM, Sîda, Qela Çemço ve Şehîd Adil alanları, obüs ve havanlarla onlarca kez bombalandı.

* Girê Cûdî Direniş Alanı ağır silahlarla bombalandı.

* Türk ordusu Şikefta Birîndara ve Werxelê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalıştı.

* KDP güçlerinin Girê Amediye Direniş Alanı’nda işgalci Türk ordusuyla iş birliği yaparak gerçekleştirdiği yol yapım faaliyeti devam etti.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.