Kars’ta sel: 40 ev hasar gördü

  • Kars’ın Sarıkamış ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle ilk belirlemelere göre 40 ev kullanılamaz hale geldi. Bingöl’ün Yedisu, Erzurum’un Narman ilçelerinde meydana gelen yağış sele neden oldu. Selden dolayı birçok ev ve ahır yıkılırken, birçok hayvan da öldü.

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı İnkaya köyünde etkili olan sağanak sele dönüştü. Sel, araçlar ve hayvanları sürükleyerek götürdü. Köyün ortasından geçen derenin taşması ve köprülerin tıkanması sonucu çok sayıda evi de su bastı.

İnkaya köyünün yakınında bulunan ve sele maruz kalan Topkaya köyünde de hasar oluştu. İlk belirlemelere göre 6 araç ve 40 ev hasar gördü, çok sayıda hayvan öldü.

Bingöl’ün Yedisu ilçesinde sağanağın ardından meydana gelen sel nedeniyle Yedisu-Karlıova kara yolu ulaşıma kapandı. Sağanak sonucu Elmalı köyünde sel meydana geldi.

Sel yüzünden Elmalı köyünden geçen Yedisu-Karlıova kara yolu trafiğe kapandı. Daha sonra sağanak nedeniyle yol güzergahındaki 10 noktada da heyelan meydana geldi.

İl Özel İdaresi ve Yedisu Belediyesine ait iş makinelerinin yaklaşık 4 saatlik çalışması neticesinde yol temizlenerek ulaşıma açıldı.

Erzurum’un Narman ilçelerinde başlayan sağanak yağış sele neden oldu. Yağıştan dolayı Erzurum’un Oltu-Narman karayolu bir süre ulaşıma kapatıldı.  KARS/ANKARA

 

Selde ölü sayısı 58’e yükseldi

Yaşanan selde 48’i Kastamonu, 9’u Sinop, bir kişi de Bartın’da olmak üzere 58 kişi hayatını kaybetti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Batı Karadeniz’deki sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 58’e yükseldiğini bildirdi.

Bartın’ın Ulus ilçesinde sele kapılarak hayatını kaybeden ve selin ilk gününden beri aranan 85 yaşındaki Arife Ünal’ın cenazesine ulaşıldı.

Doğu Karadeniz için sel uyarısı

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de kuvvetli sağanak yağış beklendiği belirtilerek, oluşabilecek sel, su baskını, yıldırım ve heyelana karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.