Kasım’da 31 kadın katledildi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kasım ayı şiddet çetelesini açıklayan JINNEWS, 31 kadın ve 5 çocuğun erkekler tarafından katledildiğini yazdı.

JINNEWS kadın haber sitesi Kasım ayında erkekler tarafından katledilen kadınların bilançosunu açıkladı. JINNEWS’in her ay basından derlediği verilere göre, Kasım ayında erkekler 31 çeşitli şekillerde katletti. Ölümleri aydınlatılamayan ve kayıtlara  “şüpheli” olarak geçen kadın ölüm oranının ise 13 olduğu belirtildi.

Faillerden biri eski polis olurken, kadınlar yine en yakınları tarafından hedef alındı. Kadınlardan 15’i evli oldukları, 8’i arkadaşı, 3’ü akrabası, 1’i boşandığı, 1’i tanıdığı erkek tarafından katledildi. 2 kadının faillerinin kim olduğu ise tespit edilmedi. Evli oldukları erkekler tarafından katledilen kadınlardan 2’si boşanma aşamasındaydı.  

Kasım ayı bilançosuna göre kadın katliamından İstanbul, İzmir ve Hatay ilk üç sırada yer aldı.

JINNEWS’in verilerine göre Kasım ayında en az 5 çocuk katledildi, 4 çocuk ise “şüpheli” bir şekilde yaşamını yitirdi.

Devlet şiddeti

Kasım ayında devletin kadına yönelik şiddeti en üst seviyeye çıktı. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla gerçektirilen eylem ve etkinliklere polis saldırdı. Saldırı sonucu İstanbul’da Dilbent Türker’in ayağı kırıldı. Şirnex’teki (Şırnak) polis saldırısında Barış Annesi Nebahat İşçi’nin kolu iki ayrı yerden çıktı. Yüzlerce kadın sokak ortasında polis tarafında işkenceye maruz kalırken, bir o kadar gözaltına alındı. Kadın eylem ve etkinlikleri yasaklandı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.