Kassel'deki Kürtlerle derdiniz ne?

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Almanya’nın Kassel kentinde 3 Kürdistanlının gözaltına alınmasına tepki gösteren FED-DEM “Kuzey Almanya Kürt toplumunun demokratik-yasal haklarını kullanması neden kiminalize edilerek suç gibi gösterilmeye çalışılıyor" diye sordu. 

 

YILMAZ ROJ/KASSEL

Kassel’de Demokratik Halk Meclis üyeleri Ali Ekber K., İbrahim Ş. ve Mazlum B. evlerine dün sabaha doğru yapılan eş zamanlı baskınla gözaltına alındı. Frankfurt savcılığının talebi üzerine Demokratik Halk Meclisi üyelerinin evi dün sabah 06.00 civarında basıldı. Kürdistanlılar gözaltına alınırken evleri arandı, bazı özel eşyalarına da el konuldu. Gözaltına alınan Mazlum B., Ali Ekber K. ve İbrahim Ş. daha sonra serbest bırakıldı.

Neden suç gibi gösteriliyor?

Kuzey Almanya Kürdistani Kurumlar Federasyonu (FED-DEM) tarafından yapılan açıklamada gözaltı operasyonuna tepki gösterildi. Açıklamada, "Kassel çevresinde yaşayan 3 Kürdistanlının evi polis tarafından basılmış, arama adı altında evler dağıtılmış, bazı özel eşyalara el konulmuştur. Özünde Almanya Kürt toplumunu hedef alan, Kürt aktivistlere yönelik polis devletini aratmayan bu ve benzeri kriminalize etme amaçlı  uygulamaları kesin bir dille kınıyoruz" denildi.

”Kassel ve çevresinde Kürdistanlıların kültürel ve siyasi örgütlenmesi olan Kassel Demokratik Halk Meclisi üyesi 3 Kürdistanlının asılsız gerekçelerle hedef alınmasının hukuki hiçbir gerekçesi olamaz. Olsa olsa siyasi saiklerle süslenmiş keyfi gerekçeler olabilir" denilen açıklamada, baskınların kriminalizasyon politikasında ısrar anlamına geldiği kaydedildi. FED-DEM, "Kuzey Almanya Kürt toplumunun demokratik-yasal haklarını kullanması neden kiminalize edilerek suç gibi gösterilmeye çalışılıyor" diye sordu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.