Katil asker, duruşmaya bile gelmedi

Sertip Şen

Sertip Şen

  •  Gever'de çoban Sertip Şen'i katleden uzman çavuş M.T, 996 gün sonra başlayan yargılamanın ilk duruşmasına bile katılmadı. 

 

Açık alanda hedef gözeterek çobanı katleden ve tutuklanmayan uzman çavuşun, tutuklanmamasına tepki gösteren Av. Ramazan Kurt, "Kürt'e sıkılan kurşunun bir cezasının olmayacağını kendisi gibi çocuk, yaşlı ve kadın katleden meslektaşlarından biliyor” dedi.

Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Wargenima köyünde 2 Mayıs 2019’da koyunlarını otlattığı esnada askeri bölgeden açılan ateşle yaralanan 46 yaşındaki Sertip Şen, kaldırıldığı hastanede 3 Mayıs’ta hayatını kaybetti. Yüksekova 2. Asliye Ceza Mahkemesi, uzman çavuş M.T. hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla açılan davada "görevsizlik" kararı vererek, kasıt olabileceğine dikkat çekti ve dosyayı Yüksekova Ağır Ceza Makemesi'ne gönderdi. 

996 gün sonra duruşma 

Çoban Şen’in katledilmesinden 996 gün sonra ilk duruşma Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Şen’in avukatı Ramazan Kurt, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Hakkari Şubesi üyeleri, Hakkari Barosu'na üye avukatlar katıldı. Çoban Şen’in ailesinin avukatı Ramazan Kurt, dosyada sonradan ortaya çıkan delilere göre uzman çavuş M.T.’ın tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, talebe gerekçe sunmadan reddetti. 

Hedef alınarak katledildi

Avukat Kurt, çoban Şen’i katleden uzman çavuşun olayın olduğu gün bölgede bir patlamanın yaşandığını ve güvenlik gerekçesiyle ateş ettiğini söylediğini dile getirerek, yaptıkları araştırmalar sonucunda olay gününde patlama olmadığını ortaya çıkardıklarını belirtti. Sertip Şen’in çıplak arazide katledilirken gözle görülür bir alanda olduğunu vurgulayan Av. Kurt, “Çoban Şen, uzman çavuş M.T. tarafından bilinçli bir şekilde hedef gösterilerek katledilmiştir. Uzman çavuş da Kürt'e sıkılan kurşunun bir cezasının olmayacağını kendisi gibi çocuk, yaşlı ve kadın katleden meslektaşlarından biliyordur” diyerek tutuklanmamasına tepki gösterdi. 

Mahkeme heyeti, duruşmayı 18 Şubat’a erteledi.   HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.