‘Katili affetmeyeceğim’

Kadın Haberleri —

Mihran Sediq

Mihran Sediq

  • Başûrê Kurdistan’da eşi tarafından yakılarak katledilen Şinyar Huner’in annesi, “Katili affetmeyeceğim, kızım sürekli şiddet görüyordu” dedi.

TERZE TEHA / NÛJINHA
Eşi tarafından yakıcı madde ile katledilen iki çocuk annesi 21 yaşındaki Şinyar Huner, tedavi gördüğü hastanede dün sabah yaşamını yitirdi. Silêmanî’nin Seyidsadiq ilçesinde bulunan yeni mezarlıkta toprağa verilen Hunerin cenaze merasimine yüzlerce kişi katıldı.

Kefil babası ile amca
Cenaze töreninde konuşan Şinyar Huner’in babası, ilgili makamlardan failin cezalandırılmasını isteyerek, “Her ne kadar daha önce kızım kimi sorunlar yaşasa da failin babası ve amcası çocuklarına kefil olduğu için kızımın çocuklarının yanına gitmesini istedik. Talebimiz hükümet ve mahkemeler kızımın dosyasını farklı göstermesinler. Hakkımızı istiyoruz ve failden şikâyetçiyiz. Yasalara uygun bir şekilde bu davanın sonuçlanmasını istiyoruz” dedi.

‘Kızım sürekli şiddet görüyordu’
Şinyar Huner’in annesi Mihran Sediq, “Kızımı yakan kişiyi asla affetmeyeceğim. Kızım sürekli şiddet görüyordu ve en son yakılarak katledildi” dedi. 
Şinyar Huner’in cenaze törenine katılan Rawez Sadıq adlı kadın da, “Ona yapılan zulüm şimdiye kadar kimseye yapılmamıştır. Büyük bir suçtur. Failin cezalandırılması gerekir” diye konuştu. Yaşanan olayın insanlık dışı olduğunu belirten Çiya Eli ise, “Yasal işlem hukuka uygun olmalıdır. Yoksa birçok kadın bu tür olaylar yaşayacaktır” dedi.

Avukat Eli:Gerekli tedbirler alındı
Şinyar Huner’in avukatı Awder Eli, dosya kapsamında gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Soruşturmanın sürdüğü bilgisini veren Awder Eli, bu dosyanın en iyi şekilde yürüteceklerini belirtti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.