Katilin yakasını bırakmayacağım

Fahriye Yıldırım

Fahriye Yıldırım

  • Lice'de 9 yıl önceki kalekol protestosunda katledilen, dava dosyası da kapatılan Medeni Yıldırım'ın annesi Fahriye Yıldırım, "Dosya kapatıldı diye yerimde oturacak değilim. Katilin yakasını asla bırakmayacağım” dedi.

Amed'in Lice ilçesine bağlı Hêzan (Kayacık) Mahallesi'nde, 28 Haziran 2013'te yapılan kalekol protestosunda, 19 yaşındaki Medeni Yıldırım, Türk askeri Adem Çiftçi tarafından katledildi. Hakkında açılan davada korunan asker, sonunda beraatle ödüllendirildi. Jinnews'ten Şehriban Aslan'a konuşan Medeni’nin annesi Fahriye Yıldırım, direnenlerin ya katledildiğini ya da onlarca yıllık hapis cezası aldığını ifade ederek, faillerin de ödüllendirildiğini söyledi. Yıldırım, “Medeni bir gün bana, ‘anne Kürtler daima çözümü ve barışı arıyor. Barışın olacağına ve gençlerin öldürülmeyeceğine inanıyor. Fakat herkes biliyor ki Kürtler hakkı için nerde başını kaldırsa, itiraz etse öldürülüyor’ dedi. Gerçekten de oğlumun dediği çıktı. İnsanlar burada kimsenin ölmesini istemediği için katledildi” dedi.
 
Dosyası her seferinde kapatıldı
 
Medeni’nin katledilmesinin ardından büyük bir mücadele vererek dava süreci başlattığını ifade eden Yıldırım, oğlunun dosyasının iki kere kapatıldığını hatırlatarak, “İki kere dosya kapatıldı ve kapatılırken dalga geçer gibi ifade alıp anında kapatıyorlardı. Ayrıca örgüte bağlı bir dava olduğunu söyleyip kapatıyorlardı. Çabalarımız ve itirazlarımız sonucu üçüncü kez dosyayı açtık. Medeni kimseyi öldürmedi, kimseye bir şey yapmadı, suçu yoktu. Velev ki suçlu, ölümü hak etmiyordu” şeklinde konuştu.
 
Oğlumun hayalleri büyüktü
 
Medeni’nin çok akıllı olduğunu ve her konuda ailesine ve çevresine de öncülük ettiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Hem oğlumdu, hem arkadaşımdı. Bana her türlü yoldaşlık yaptı. Medeni derslerinde çok başarılıydı. Sürekli, ‘İyi bir meslek sahibi olmalıyım ve Kürt halkına faydalı olmalıyım’ diyordu. Oğlumun hayalleri büyüktü. Anlatacak kelime bulamıyorum. Cesaretliydi, ağırbaşlıydı ve en önemlisi ne yaptığını bilen biriydi. Allah hakkını bırakmasın.” 
 
Davası istinafa taşındı
 
“Failler hayatlarını yaşıyor fakat bizim çocuklarımız toprağın altına girdi" diyen Yıldırım, yargı süreciyle ilgili şunları ekledi: "Medeni’nin son duruşmasında dosya kapatıldı, dediklerinde adliye salonunda isyan ettim. Bunun üzerine polis, ‘bayan burası dingonun ahırı değil’ dedi. 'Burası dingonun ahırı değilse ben de kurbanlık koyun değilim. Gelip seçip bizi katlediyorsunuz üstüne de ses etmeyin diyorsunuz' dedim. Bunu dememle polisler üzerimize saldırdı. Dosya kapatıldı diye yerimde oturacak değilim. Şu an dava istinafa taşındı. Sonrasında gereken tüm mercilere taşıyacağız. Katilin yakasını asla bırakmayacağım.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.