Katleden o, mağdur yine o 

Kadın Haberleri —

.

.

  • İki yıl önce katledilen Fatma Altınmakas’ın duruşması görüldü. Duruşmada Fatma’nın, aile meclisinin aldığı kararla katledildiği belirtilirken, fail asıl mağdurun kendisi olduğunu söyleyerek tahliyesini talep etti.

Mûş'un (Muş) Melazgir (Malazgirt) ilçesinde iki yıl önce Fatma Altınmakas’ı katleden Kazım Altınmakas’ın tutuklu yargılandığı davanın 9'uncu duruşması görüldü. Patnos Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya TJA, STAR Kadın Derneği, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Semra Özden, Van ve Muş Barosu Kadın Hakları Merkezi ile Fatma Altınmakas’ın avukatı Mir Bedirhan Ayaz katıldı. Duruşmada Van ve Muş Barosu’nun davaya müdahillik talebi reddedildi. 

Fail mağdur olduğunu söyledi

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBiS) ile katılan fail Kazım Altınmakas, kendisinin mağdur olduğunu savunarak, kararın aile meclisi ile alınmadığını iddia etti. Pişman olduğunu söyleyen fail, tahliyesini talep etti.

Fatma aile meclisi kararıyla katledildi

Katledilen Fatma Altınmakas’ın avukatı ve aynı zamanda abisi Mir Bedirhan Ayaz, soruşturmanın baştan sona haksız ve hukuksuz bir biçimde devam ettiğini söyledi. “Benim kardeşim ve aynı zamanda müvekkilim aile meclisinin aldığı kararla bizzat Kazım tarafından katledilmiştir. Bu cinayette failin tek kişi olmadığını, toplumsal baskıyla bu cinayetin gerçekleştiğini biliyoruz. Diğer faillerin de bu dosyaya müdahil olması için çaba gösteriyoruz. Biz, bu politik cinayetin açığa çıkması için elimizden gelen tüm gayreti sarf göstereceğiz” ifadelerini kullandı. 

Mahkeme heyeti savunmadaki eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 6 Ekime erteledi.

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.