Katliam kurbanları için vurdu

  • Gerilla, işgalci Türk devletinin Perex'teki katliamın kurbanları anısına gerçekleştirdiği eylemlerde 5 Türk askerini öldürdü; 1 tank ve 1 dronu imha etti.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 8 kez kimyasal silah ve patlayıcılar, 11 kez savaş uçakları, 17 kez saldırı helikopteri ve onlarca kez de tank ve obüslerle bombalayan Türk ordusuna karşı eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

* Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 25 Temmuz saat 01.40’ta iki koldan sızma taktiğiyle vuruldu. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesindeki eylemin birinci kolu, 1 tankı hedefleyerek isabetle vurdu ve içindekilerle birlikte imha etti. İkinci eylem kolu ise 1 mevziyi ferdi silahlarla yakından mesafeden vurup darbeledi.  Bu eylemde, en az 5 Türk askeri öldürüldü. 

* Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 25 Temmuz saat 08.40’ta ğır silahlarla vuruldu.

* Şehîd Adil alanı üzerinden bulunan 1 dron, 25 Temmuz saat 06.00’da vurularak imha edildi.

* Şehîd Umîd alanındaki Türk askerleri, 26 Temmuz saat 07.15’te sabotaj taktiğiyle vuruldu.

Metîna Bölgesi

* Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini, 24 Temmuz saat 12.10’da bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde yoğun ateş altına alındı. Müdahalenin ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Türk ordusunun bombardımanları

* Türk ordusu, 25 Temmuz’da Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 8 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı.

* Garê’ye bağlı Yekmalê köyü ile Zap’a bağlı Şehîd Adil, Sîda ve Saca Direniş Alanları 11 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Şehîd Adil ve Werxelê Direniş Alanı onlarca kez tank ve obüslerle bombalandı.

* Girê Hakkarî, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları 17 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.