Kato Xelîla'da 10 asker öldürüldü

  • YJA Star gerillalarının Egîdên Botanê Şehîd Diljîn–Şehîd Şervan Êrkendî Hamlesi çerçevesinde Kato Xelîla alanındaki eyleminde 10 Türk askeri öldürüldü, 1'i de yaralandı. Türk savunma Bakanlığı ise sadece 1 uzman çavuşun öldüğünü açıkladı. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) dünkü yazılı açıklamasında devam eden savaşla ilgili şu bilgileri verdi: 

Botan Bölgesi

*  YJA Star gerillaları, Egîdên Botanê Şehîd Diljîn–Şehîd Şervan Êrkendî Hamlesi çerçevesinde 13 Ekim saat 09.00’da Wan’ın Şax ilçesine bağlı Kato Xelîla alanında 13 kişiden oluşan bir Türk asker grubunu denetim altına aldı. Gerilla, denetim altındaki askerlere karşı saat 17.50’de ferdi silahlarla üç koldan eylem düzenledi. Türk devleti ve onun özel savaş medyası yine kamuoyunu aldatıp yalan bilgiler servis ederek bu eylemde sadece 1 uzman çavuşun öldüğünü öne sürdü. Üç koldan ferdi silahlarla ve yakın mesafeden etkili şekilde vurulan 10 Türk askeri öldürüldü, 1'i de yaralandı. Saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarının alanı yoğun bombalamasıyla ardından Türk ordusu, ölü ve yaralılarını ancak 5 Skorsky helikopteriyle alandan uzaklaştırabildi. 

Zap Bölgesi

* Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 16 Ekim 09.00, 12.00 ve 15.50’de ağır silahlarla üç kez vuruldu; 3'ü öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 16 Ekim saat 22.00’de ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 5 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 8 kez savaş uçakları, 15 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank, havan ve ağır silahlarla bombaladı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.