Kayyum katili koruyor

Abdulgaffar Dayan

Abdulgaffar Dayan

  • Cizre'nun kayyum kaymakamı, Abdulgaffar Dayan’ın yaşamını yitirmesine neden olan polis hakkında soruşturma izni vermiyor. 

 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 24 Ocak’ta dershaneye gittiği sırada Cizre Kaymakamı ve Cizre Belediyesi kayyumunun koruma polislerine ait zırhlı aracın çarpması sonucu 23 yaşındaki Abudulgaffar Dayan yaşamını yitirdi. Aile, taziyelerini kaldırdıktan sonra çocuklarının ölümüne neden olan kayyumun koruma polisi hakkında Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine hakkında "taksirle öldürmekten" soruşturma açıldı. Bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen koruma polisi ne gözaltına alındı ne de ifadesi alındı.

Kayyumun koruma polisi 4483 sayılı yasaya (Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun) tabi olduğundan İlçe Mülki İdare Amiri (kaymakam) tarafından soruşturmanın yürütülebilmesi için savcılık soruşturmasının başladığı tarihten itibaren 30 gün içinde izin vermesi gerekiyor. Ancak kaymakamın, savcılık soruşturması üzerinden 25’i aşkın gün geçmesine rağmen soruşturmanın yürütülmesi ve koruması olan polis hakkında iddianamenin hazırlanması için henüz izin vermediği ortaya çıktı.  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.