Kayyumu konuşmak ahlaksızlıktır

Sezai Temelli

Sezai Temelli

  • DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, belediyelerine kayyum atanacağına dair iddialara tepki gösterdi. Temelli, "Kayyum, utanç konusudur. Kayyumu konuşmak, ahlaksızlıktır" dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Adalet Bakanlığının "tecrit yok" yanıtına tepki göstererek, hemen bir inceleme heyetinin İmralı'ya gitmesi gerektiğini söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. 2. Lig Kırmızı Grupta şampiyon olan Amedspor’u tebrik eden Temelli, “Amed diye bir yer var mı' ya da 'Amedspor diye bir takım var mı' diyenler de herhalde bu şampiyonluk sonrası Amed’in yerini bulmuşlardır" dedi. İstanbul'da yapılan 1 Mayıs gözaltılarına tepki gösteren Temelli, "İstanbul’da ortaya konulan sahne; aslında büyük bir suçun resmedilmesinden başka bir şey değil. Suçu kim işledi? İçişleri Bakanlığı işledi. Tutuklananların serbest bırakılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Sağlığını bile bilmiyoruz

Temelli, Adalet Bakanlığına bağlı Ceza ve Tevkifevleri Müdürlüğünün İmralı'da "tecrit olmadığına" dair iddiasına tepki gösterdi. Temelli, şunları söyledi: "Bakın biz Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na tüm vekillerimizle beraber yaptığımız başvuruda, İmralı’da istisnai bir rejim uygulanmasının söz konusu olduğunu belirttik. Komisyon, Adalet Bakanlığından gelen yazıyı almış bize aynen aktarmış ve ‘Tecrit yoktur' diyor. Nasıl yoktur? Bakın 4 yıl 1 aydır aile görüşü yok. 4 yıl 8 aydır avukat görüşü yok. 38 aydır mutlak iletişimsizlik var. Komisyon bize yazı yazarken; adeta bizim aklımızla alay edercesine tecritten bahsedebilmeniz için mutlak iletişimsizliğin olması gerekir, diyor. E mutlak iletişimsizlik var. 38 aydır herhangi bir iletişim kanalı açık değil. Hiçbir haber alınamıyor. Sayın Öcalan’ın sağlığı hakkında bile hiçbir bilgiye sahip değiliz.

Meclis heyet göndersin

Tüm bu karanlığın, tüm bu içinde yaşadığımız adaletsizliğin, tüm bu yaşanan siyasi krizin aslında en önemli nedeni İmralı tecrididir. Bunu artık çok iyi biliyoruz. Bu tecrit 24 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Türkiye siyasi krizlerin içine boğuşmaya ve büyük bir hukuksuzluk ve adaletsizliğin içinde sıkışmaya devam ediyor. Bunun bir an önce sonlanması adına biz Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nu bir kez daha göreve davet ediyoruz. Hemen bir inceleme heyetinin adaya gitmesi zarurettir."

Kayyum talanı için çağrı

Belediyelere kayyum atanacağına dair iddialara tepki gösteren Temelli, şöyle konuştu: "Kayyum konusu utanç konusudur. Kayyumu konuşmak bir ahlaksızlıktır. Kayyumların bütün icraatları ahlaksız icraatlardır. Hem ekonomik olarak hem de siyasi olarak bunu çok net ifade ediyorum. Hem halkın iradesine çökülmüştür hem de halkın kaynakları adeta gasp edilmiştir. Kayyumu konuşanlara, özellikle de İçişleri Bakanlığına çağrı yapıyoruz; kayyum dönemini incelemeleri için acil olarak müfettiş görevlendirsinler. Bu israfın, bu soygunun, talanın kaynaklarını, nedenlerini araştırsınlar. Ayrıca buradan Hazine Bakanı’na çağrı yapıyorum; Hazine'yi zarara uğratmış birçok işlem söz konusudur kayyumlar eliyle. Hazine de bu konuda geç kalmaksızın müfettiş görevlendirmelidir.” ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.