Kazanmamak için hiçbir neden yok

Kadın Haberleri —

.

.

  • Yeşil Sol Parti Qers (Kars) Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, yılgınlığa gerek olmadığını; asıl odaklanılması gereken ikinci tur seçimleri kazanmamak için hpiçbir neden bulunmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Genel Milletvekilli Seçimlerinde, Cumhurbaşkanı adayları yüzde 50 olan yeterli oyu almadığı için Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan ikinci tur seçimlerinde, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yarışacak. Çalışmalarına başlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti, “İkinci turda faşizmi yenilgiye uğratmak en büyük özeleştirimiz olacaktır” dedi. Milletvekilliği seçim sonucu ve ikinci tur oylamasına dair Jinha'dan Medine Mamedoğlu'na konuşan Yeşil Sol Parti Qers Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “21 yıldır iktidarda olan, devletin, medyanın ve her türlü gücünü kullanan Erdoğan rejiminin birinci turda kazanmamış olması, Türkiye halkları açısından büyük bir başarı. Tabii ki bu başarı da Kürt halkının, kadınların, Alevilerin, işçilerin ve emekçilerin çok büyük bir emeği var. İktidar büyük bir psikolojik üstünlük elde ederek ikinci tura bu psikolojik üstünlükle gitmeye çalışıyor. Öncelikle buna izin vermeyerek, şunu söylemek gerekiyor; birinci turda yenildiler” dedi.

İkinci tura zarar vermemek için

HDP ve Yeşil Sol Parti olarak seçimlerde istedikleri sonucu alamadıklarını; bu başarısızlığın birçok nedeni olduğunu kaydeden Koçyiğit, sorumlu olanların halka hesap vermekten kaçınmayacağını vurguladı. Koçyiğit, “Bu tartışmalara bugünden itibaren girmek tamamen ikinci tura zarar verecektir, bizim asıl hedefimiz olan ikinci turun ardından bu tartışmaları en kapsamlı ve detaylı bir şekilde ilçe ilçe yapacağız. Halkımızla birlikte yeni bir dönemin başlangıcını yapacağız. Herkesin öncelikle bunu bilmesi çok önemli, bu konuda hiç kimsenin tereddüdü olmasın” şeklinde konuştu.

İkinci tura odaklanmamız gerekiyor

“Odaklanmamız gereken asıl mesele ülkede haklarımızı yok sayacak ve geleceğimizi yok edecek Erdoğan rejimine karşı yapacağımız mücadele” diyen Gülistan Kılıç Koçyiğit, herkesin seferberlik ruhuyla ikinci tura hazırlanıp kazanmaya kilitlenmesi gerektiğini vurguladı. Koçyiğit, şunları ifade etti: “Kazanacağımıza bütün kalbimle inanıyorum. Birinci turda şaibeye rağmen kaybettirdiysek ikinci turda kazanmamamız için hiçbir neden yok. Bunun için herkes elinden geleni yapsın. Yılgınlık, küsmek, kenara çekilmek yok. İkinci bir şansımız var. Yeter ki iyi bir kampanya ve sinerjiyle kendimize inanalım. Bunun için umutsuz olmayalım, hep beraber çalışıp her beraber kazanalım.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.