KCDK-E: Hukuki süreç başlattık

Yurt Dışı Haberleri —

KCDK-E

KCDK-E

  • Köln kentinde gerçekleştirmek istediği 4. Kongresi Alman polisi tarafından engellenen KCDK-E, “Alman polisinin bu keyfi tutumu ve hukuksuzca yaklaşımına karşı hukuksal süreç başlatmış bulunmaktayız” açıklamasını yaptı. KCDK-E ayrıca kendileriyle dayanışma gösteren tüm kurum ve şahsiyetlere teşekkür etti.

 

Avrupa’nın en büyük Kürdistani kurumu olan KCDK-E’nin 11 Temmuz günü Almanya’nın Köln kentinde gerçekleştirmek istediği 4. Kongresi Alman polisi tarafından hukuksuzca engellenmişti. Bu keyfi ve hukuksuz tutum karşısında geri adım atmayan KCDK-E kongresini açık alanda gerçekleştirdi ve yeni yönetimini belirledi. KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kongremize dayanışma gösteren tüm kurumlar, şahsiyetlere gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür ediyoruz. Yine çeşitli ülkelerde gelip kongreye katılan eşbaşkanlara ve yönetimlerde yer alan delegelere de teşekkür ederiz" denildi.

Hedef gösteren medya da dahil

“409 kurumu ve onlarca bileşeni olan KCDK-E’nin inandığı yolda ilerlemesinin önünde Almanya’nın keyfi tutumu engel olmayı başaramamıştır” diye belirten KCDK-E,  şöyle devam etti: “Alman polisinin bu keyfi tutumu ve hukuksuzca yaklaşımına karşı hukuksal süreç başlatmış bulunmaktayız. Aynı şekilde bazı Alman basın-medya kuruluşlarının yalanlarla, iftiralarla KCDK-E’yi karalayan, hedef gösteren ve kriminalize eden açıklamalarından dolayı hukuksal süreç başlatılmıştır.”

Diktatör Erdoğan’ın tarafındalar

Alman devletinin takındığı tutumla Türk devleti ve diktatör Erdoğan’ın yanında olduğunu gösterdiğini, kendi anayasasını dahi ayaklar altına aldığını vurgulayan KCDK-E  “Uluslararası hukukta ve Alman anayasasının 6. maddesinde belirtilen “kimliğine, rengine, cinsiyetine ve siyasi görüşüne bakılmaksızın herkesin örgütlenme ve düşünce belirtme hakkına sahip olduğu” maddesini Almanya kendisi ihlal etmiştir. KCDK-E ve kongre delegeleri açık alanda yaptığı kongreyle Alman hükümetine demokrasi ve hukuk nasıl işletilmesi gerektiğini göstermiştir” ifadelerini kullandı.

Türk devletine açık destek

Alman devletinin hem Kürdistan'ı Savunma İnisiyatifi’nin Güney Kürdistan’a gidişini hem de KCDK-E kongresini engelleyerek Türk devletinin Kürdistan’da sürdürdüğü katliam ve işgal politikalarına açık destek sunduğunu kaydeden KCDK-E , “Bu hukuksuz karar karşısında tavrını koyan dünyanın dört bir yanından dostlar, aydınlar, milletvekilleri, tanınmış şahsiyetler KCDK-E’ye destek olmuşlardır” diye belirtti.

İskandinavya'dan İtalya'ya dayanışma

Tüm engellemelere rağmen demokratik, meşru ve haklı bir mücadele sürdüren Kürdistanlıların en büyük çatı örgütlenmesi KCDK-E olarak İskandinavya'dan İtalya'ya kadar çok sayıda delege ve dostun hazır bulunduğu açık alanda kongresini gerçekleştirdiğini hatırlatan KCDK-E, açıklamasını şöyle sürdürdü: “82 yaşında olan İtalya eski senatörü bizzat katılarak yasak kararını protesto etti. Komala, YNK, Goran gibi örgütlerin de aralarında bulunduğu 50 Kürdistani örgüt ve 20 kurum ve Demokratik Güç Birliği’de dayanışma için kongre alanındaydı. Ayrıca HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, DTK Eski Eşbaşkanı Hatip Dicle ve İsveç Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat dayanışmalarıyla kongremize güç verdiler. İsveç Kürt Dostluk Grubunun Sözcüsü Benny Gustavsson, İtalya’da iki dönem senatörlük yapan ve Avrupa Parlamentosu eski üyesi ve İtalya Öcalan’a Özgürlük Komitesi Üyesi yazar Luigi Vinci, İtalyan aktivist Silvana Barbieri gibi şahsiyetlerin dayanışmalarını belirttiği KCDK-E Kongresi’nde, hazır bulunan üyeler yeni yönetimi ve eşbaşkanlarını belirledi.”

Yeni yönetim belirlendi

“Eşbaşkanlığa Fatoş Göksungur ve Yüksel Koç seçildi. Yönetime KON-MED eş başkanları Zübeyde Zümrüt ve Engin Sever ile Nadiy Salih, Hamit Biten, Nursel Aydoğan, Murat Ceylan, Ahmet Kobani, Midia Abdah seçildi. Ayrıca disiplin ve denetleme kurulu da seçilerek yeni dönem için görevlendirildi. KCDK-E olarak Alman polisinin hukuksuz yasaklamasına karşı yüksek dayanışma gösteren tüm dostlara, Kürdistani kurumlara, Demokratik Güç Birliği ve ismini sayamadığımız tüm herkese teşekkürlerimizi tekrardan sunuyoruz. KCDK-E kongresinden aldığımız kararlı güçle yeni mücadele dönemine hazır olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz." 

 

ICOR: Erdoğan safında yer almayın

Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR) KCDK-E ile dayanışma mesajı yayınladı. Farklı kıtalarda 47 ülkeden 50’nin üzerinde devrimci, komünist ve Marksist-Leninist parti ve örgütler arasında koordinasyonu sağlamak ve ortak mücadele geliştirmek amacıyla 2010 yılında kurulan ICOR, KCDK-E’nin kongresinin engellenmesine yazılı bir açıklamayla tepki gösterdi. "Alman devletine engellemelerinden dolayı öfkeliyiz. Yasağı şiddetle protesto ediyor ve size ICOR Europe adına dayanışma selamlarımızı gönderiyoruz" denilen açıklamada, "Kürtlerin kriminalizasyonuna karşı mücadelede dayanışma içinde olacağız" denildi. "Alman emperyalizmi, faşist Erdoğan hükümetinin safına geçiyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, KCDK-E ve Eşbaşkan Yüksel Koç’un 'tehlikeli' olarak lanse edilmesi de şiddetle kınandı. ICOR baskıcı politikalara karşı "Faşizme, gericiliğe ve emperyalizme karşı birlikte savaşalım" mesajı verdi.

Özgüden: Her daim birlikteyiz

İnfo-Türk Yayın Yönetmeni Doğan Özgüden de KCDK-E 4. kongresinin engellenmesine tepki göstererek, dayanışma mesajını iletti. KCDK-E’nin "Türkiye'de islamcı faşizmin yeni bir terörist saldırısını boşa çıkartma mücadelesi içinde doğduğunu" hatırlatan Özgüden "Kürt ulusunun diasporadaki temsilcisi KCDK-E'ye karşı, özellikle de Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'deki devlet terörü uygulamalarını şiddetle protesto ettiği bir sırada, Avrupa Birliği'nin en etkin üyelerinden Almanya tarafından uygulanan bu baskıyı protesto ediyor, 50'li yıllardan beri gerek Türkiye'de, gerekse sürgünde haklı mücadelesiyle her daim birlikte olduğumuz Kürt ulusuyla ve onun diasporadaki temsilcisi KCDK-E ile dayanışmamızı bir kez daha teyit ediyoruz" dedi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.