KCK: İnsanlığın yönünü kadın belirleyecek

Kadın Haberleri —

.

.

  •  “Bundan sonra insanlığın yönünü kadın belirleyecektir. Erkekler de gerçek anlamda özgür ve demokratik yaşama kavuşmak istiyorlarsa kadın özgürlük mücadelesinin aktif parçası olmaları gerekir. 2021 yılında kadınların özgürlük mücadelesi AKP-MHP iktidarının yıkılmasında rolünü oynayacak, dünyadaki tüm gerici iktidarları da kökünden sarsacaktır.” 

HABER MERKEZİ

Komalên Civakên Kurdistan (KCK) Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yayınladığı mesajda, erkek egemenlikli sisteme karşı mücadelede şehit düşen tüm kadınları andı, günü kutladı. Kadınların özgürlük mücadelesinin tüm insanlığın kurtuluş mücadelesi olduğu belirten KCK, kadınların ayağa kalkışıyla tüm insanlığın geleceğe daha umutla baktığını kaydetti.

Erkekler de mücadelenin aktif parçası olmalı

Erkeklerin de gerçek anlamda özgür ve demokratik yaşama kavuşmak istiyorlarsa kadın özgürlük mücadelesinin aktif parçası olmaları gerektiği vurgulanan mesajda, “Kadın özgürleşmediği müddetçe erkekler de sömürücü, baskıcı, iktidarcı sistemin kölesi olmaya devam edeceklerdir; erkek egemenlikli sistemin kirleriyle yaşamaya mahkum olacaklardır. Kadın özgürlüğü en fazla da erkeklerin kirlerinden ve suçlarından kurtarılması olmaktadır. Bunun derin bilincinde olan Rêber Apo ‘Erkeği öldürmek’ tezini geliştirmiştir. Kendi şahsında kirlenmiş ve suçlara bulaştırılmış erkekliği öldürmüştür. Kutsalların yaratıcısı kadını yeniden ayağa kaldırarak insanlığın kutsallar içinde yaşamasının önünü sonuna kadar açmıştır. 5 bin yıldır insanlık tarihine yön veren erkek egemenliğin sonunun başlangıcını getirecek olan kadının yön verdiği insanlık tarihini başlatmıştır. Erkek egemenlikli sistem ne kadar çırpınış içinde olsa da bundan sonra insanlığın yönünü kadın belirleyecektir” denildi. 

Kürt teşisi dönüyor

Kadın özgürlüğünü esas almayan mücadelelerin yenilgiye mahkum olacağı belirtilen açıklama şöyle devam etti: “Çünkü tarihin tekerleği kadın özgürlük mücadelesi yönünde dönecektir. Bugün kadın özgürlük mücadelesi olarak dönen Kürt teşisi sadece Ortadoğu’yu değil, tüm insanlığı demokratik uygarlığa taşıyacak bir rolü üstlenmiş bulunmaktadır. Kadının kurtuluşunun ideolojik-teorik temele kavuşmasıyla birlikte kadınların özgürlük mücadelesi her yerde gelişme göstermiştir. Bu nedenle 2020 yılı erkek egemenlikli sistemin Covid-19’u mücadeleyi önleme gerekçesi yapmasına rağmen kadın özgürlük mücadelesinin geliştiği yıl olmuştur. 8 Mart’tan başlamak üzere kadınlar bu salgın hastalığın engel haline getirilmesini aşarak 2021 yılında da mücadeleyi yükselteceklerdir. Artık kadın özgürlük mücadelesinin rüzgarı önünde hiçbir engel duramayacaktır. Özgür yaşama gözlerini açan kadın, kurtuluş ideolojisi ile tüm insanlığı etrafında toplayacak, erkek egemenlikli sistemin üzerine üzerine gidecektir. Erkek egemenlikli sistemin korkusu giderek büyüyecek, kadınlar öncülüğünde yürütülen mücadele ile korktuğu başına getirilecektir.”

AKP-MHP iktidarının köküne kibrit suyu 

AKP-MHP iktidarının temsil ettiği Türkiye’nin bugün gericiliğin merkezi halinde geldiği, erkekliği tahkim ederek kadın düşmanlığı yaptığı, 2020’de en fazla kadın özgürlük mücadelesi veren yüzlerce siyasetçiyi zindanlara attığı, kadın cinayetleri ve tecavüzleri de erkek egemenliğini pekiştirmenin aracı olarak kullanıldığı hatırlatılarak, “Kadın ve insanlık düşmanı AKP-MHP iktidarına karşı kadınların 2021 8 Mart’ında yükseltecekleri mücadele, Türkiye’ye demokrasi, Kürdistan’a özgürlük mücadelesinde dönüm noktası olacaktır. Kadınlar AKP-MHP iktidarının köküne kibrit suyu dökecektir” denildi. 
Devamla ise şu ifadeler yer aldı: “2021 yılında kadınların özgürlük mücadelesi AKP-MHP iktidarının yıkılmasında rolünü oynayacak, dünyadaki tüm gerici iktidarları da kökünden sarsacaktır. AKP-MHP iktidarının ömrünü uzatmak için Garê saldırısı bozgunla sonuçlanınca bu iktidar daha da zayıflamıştır. Kadınların öncülüğünde gelişecek demokrasi mücadelesi bu iktidarın sonunu getirecektir. Kadın öncülüğünde gelişen bu özgürlük mücadelesi sadece Türkiye halklarını değil, tüm Ortadoğu halklarını bu kadın düşmanı iktidardan kurtaracak, Ortadoğu’da demokratikleşmenin önü açılacaktır.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.