KDP havadan da ajanlığa başladı

  •  Akrê ilçesine bağlı Bakırman nahiyesindeki KDP üssünden kaldırılan 1 dron Garê'deki gerilla noktalarının üzerine gönderildi. Gerilla tarafından vurulan dron düşürüldü. Türk savaş uçakları, düştüğü yeri bombalayarak tümden imha etmek istedi. 

 

KDP denetimindeki alanlar üzerinden gelerek Kurêjahro Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen 2 saldırı helikopteri, gerilla müdahalesi sonucu alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Gerillanın sınırsız bir özveriyle en zor koşullarda gerçekleştirdiği direniş karşısında büyük darbeler alan Türk ordusu, savaş mevzilerinin bulunduğu Direniş Alanları’na karşı yoğun bir şekilde kimyasal silahlar kullanarak savaş suçu işlemeye devam ediyor. Bütün kirli savaş yöntemlerini kullanmasına rağmen gerillanın yanıtıyla karşılaşıyor. HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dan yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

*  Gerilla, 5 Mayıs günü saat 15.15’te Kurêjahro Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Harûn savaş mevzileri çevresindeki Türk askerlerine 2 koldan eylem düzenledi; 1'i öldürüldü, 1'i ise yaralandı.

* Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Armanc’daki Türk askerleri de aynı gün saat 12.00 ve 13.30’da iki kez suikast taktiğiyle vuruldu; 2 asker öldürüldü.

* Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki işgalciler, 5 Mayıs günü saat 12.30’da ağır silahlarla vuruldu.

*  KDP denetimindeki alanlar üzerinden 4 Mayıs günü saat 01.30’da geçerek gelen ve Kurêjahro Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen 2 saldırı helikopteri, gerilla müdahalesi sonucu alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

*  Türk ordusu, 5 Mayıs günü 13.30-12.30 saatleri arasında Şehîd Şahîn ve Kurêjahro Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini yoğun bir şekilde kimyasal silahlarla bombaladı. Aynı gün Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Cûdî ve Girê Ortê savaş mevzileri, patlayıcılar ve kimyasal silahlarla bombalandı.

* Akrê ilçesine bağlı Bakırman nahiyesindeki KDP üssünden 4 Mayıs günü saat 17.30’da 1 dron kaldırılarak Garê bölgesindeki gerilla noktalarının üzerine gönderildi. Askeri keşif amacıyla gönderilen bu dron, gerilla tarafından vurularak düşürüldü. Bu dronun düştüğü yer 5 Mayıs günü saat 04.00’te Türk savaş uçakları tarafından iki kez ağır bir şekilde bombalanarak düşen dronun tümden imha edilmesi amaçlandı.

* Türk ordusu, 5 Mayıs'ta Garê'ye bağlı Derîyê Hirçê yamaçlarını savaş uçaklarıyla; Zap'a bağlı Girê Cûdî alanını saldırı helikopterleri ve 2 kez de savaş uçaklarıyla; Xakurkê'ye bağlı Girê Şekîf yamaçları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle; Avaşîn'e bağlı Werxelê alanı saldırı helikopterleriyle; Zap'a bağlı Şehîd Şahîn, Kurojahro, Şehîd Harûn, Şehîd Cûdî, Şikefta Birîndara, Karker, Girê Cehennem, Çiyareş ve Çemço alanları, sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.