KDP tüm Kürdistan için tehdit

Bilêse Cebar Ferman ve Ferhad Sengawi

Bilêse Cebar Ferman ve Ferhad Sengawi

  • Ferhad Sengawî: KDP-Barzani, önce Irak’ı, ardından İran’ı şimdi ise Türkiye’yi getirdi. Bütün dünya kendi halkının üzerine getiriyor.  Kürdistan, Türkiye’ye bir pazar olmuş. İlaç, kıyafet, televizyon ve diğer tüm ürünler Türk malıdır. 

Türk devletinin KDP işbirliğinde Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını değerlendiren eski parlamenter Ferhad Sengawi, Barzani ailesinin önce Irak’ı, sonra İran’ı, şimdi de Türkiye’yi bölgeye getirerek, işgal içinde yer aldığını söyledi. Rojnews’e konuşan Sengawi, Türkiye’nin saldırılarına sessiz kalan güçlerin Güney Kürdistan’ın işgaline doğrudan katıldığını belirtti ve ekledi: “Türkiye’nin Kürdistan’a yönelik saldırıları, süreklilik arz eden ve planlı saldırılardır. Türkiye dolaylı olarak Kürdistan Bölgesi’ni işgal ediyor.” 
 
Barzani ailesi eliyle saldırı 
Ankara-Hewlêr işbirliğini derinleştirdiğini vurgulayan Sengawi, “Türk hükümeti ile Hewlêr hükümetiyle koordinasyon, işbirliği içindedir ve beraberler. KDP, Türk devleti ile iş birliği yapıyor. KDP-Barzani açık bir şekilde tüm suçların, ihlallerin ve saldırıların içindedir. KDP-Barzani, önce Irak’ı, ardından İran’ı şimdi ise Türkiye’yi getirdi. Bütün dünya kendi halkının üzerine getiriyor. Barzani ailesi de bununla biliniyor” diye konuştu. 
 
Kürtler buna karşı çıkmalı 
Sengawi, KDP’nin işbirliğiyle Kürtlerin ulusal değerlerini sattığını dile getirdi ve ekledi: “KDP, savunma ile kendini ayakta tutmaya çalışıyor. Düşman, KDP’ye ‘varlığını Kürtlerin ve Kürdistan’ın yokluğuyla değiştir’ derse, kabul eder. KDP’nin bu politikası Kürdistan’daki tüm partiler için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Tüm aydınlar ve Kürtlerin namusu varsa buna karşı çıkmalıdır.” 
 
Mesele PKK değildir
Türkiye’nin saldırılardaki amacı üzerinde duran Sengawi, “Türk devletinin işgalinin amacına PKK değildir. PKK’yi sadece bahane ediyor. Türkiye, Kürdistan’ı ve zenginliğini işgal etmek istiyor. Kürdistan, Türkiye’ye bir pazar olmuş. İlaç, kıyafet, televizyon ve diğer tüm ürünler Türk malıdır. Bu durumun kendisi kendini yok etmektir, işgaldir. Kürdistan Bölgesi’ndeki enerji ve petrol de yağmalanıyor” şeklinde konuştu. 

Türkiye sınırlarını genişletmek istiyor
Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yöneticilerinden Bilêse Cebar Ferman, bölgenin büyük bir tehdit altında olduğunu, Kürt partilerin arasındaki parçalı durumun bu tehlikeyi arttırdığını belirterek, “Kürtler arasındaki parçalanmışlık, Türk devletinin Kürdistan Bölgesi’ndeki işgalini genişletmesine de neden oluyor” uyarısında bulundu. 
Söz konusu tehlikenin halka anlatılması gerektiğinin altını çizen Bilêse Cebar Ferman, “Saldırılar sadece Kürdistan Bölgesi’ne yönelik değil, Irak’a yönelik de ciddi tehditler oluşturuyor. Bu saldırıların arkasındaki amaç Irak’ı işgal etmek ve Türkiye sınırlarını genişletmek istiyor. YNK olarak, Kürdistan’ın diğer tüm parçalarının haklarını elde etmelerini destekliyoruz. Bu politikalarımızı sürdüreceğiz” dedi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.