Kemal Pir anısına 13 eylem

  •  Gerilla, 40. şehadet yıl yıldönümünde Kemal Pir’in anısına 13 eylem düzenleyerek, 11 Türk askerini öldürdü. 

 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 3 kez taktik nükleer bomba, kimyasal silah ve zehirli gazlarla, 40 kez saldırı helikopterleri, 3 kez savaş uçakları ve onlarca kez de ağır silahlarla bombalamasına rağmen 13 eylem yapan gerilla, 1’i rütbeli 13 Türk askerini öldürdü; 1 askeri araç ve 1 mobese kamera sistemini imha etti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, “Önder Apo’nun ilk yol arkadaşlarından, Apocu hareketin kurucularından, gerilla ordumuzun ilk komutanlarından ve PKK’nin direniş tarzını belirleyen enternasyonalist önderlerinden Kemal Pir’i şehadetinin 40. yıl dönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Kemal Pir’in ‘yaşamı uğruna ölecek kadar sevme’ düsturu biz ardıllarına direnerek kazanmanın yolunu açmıştır. Kürdistan Özgürlük Gerillası, önder yoldaşlarımızın şehadetleriyle açtıkları onurlu yolu 40 yıldır kesintisiz sürdürmenin, Kemal Pir yoldaşın gerilla ordusu kurma hayalini ve yüce amaçlarını gerçekleştirmenin gururunu yaşamaktadır. Kürdistan Özgürlük Gerillası, Kemal Pir yoldaşın şehadetinin 40. yıl dönümünde anısına etkili eylemler gerçekleştirmiş ve Kemal Pirce direniş tarzının zaferi adım adım yarattığını bir kez daha ortaya koymuştur” denildi. Detaylar ise şöyle:

Zap Bölgesi

*  Saca Direniş Alanı’nın Şehîd Xursî savaş mevzileri çevresine 6 Eylül saat 08.20’de konumlanan Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ferdi silahlarla hedef alındı. 2 Türk keskin nişancı öldürüldü, 1 mobese kamera sistemi de imha edildi.

*  Çemço’nun Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 6 Eylül saat 10.30’da ilerlemek isteyen Türk askerleri vuruldu; 1’i öldürüldü. Aynı zamanda Direniş Alanı’ndaki işgalciler sabotaj taktiğiyle de vurularak darbelendi.

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 6 Eylül günü 11.00 ve 11.30 saatlerinde sabotaj taktiğiyle 2 kez vurularak darbelendi.

*  YJA Star gerillaları, 6 Eylül saat 16.30’da Karker Direniş Alanı’nda harekete geçen Türk askerlerini denetim altına aldıktan sonra suikast taktiğiyle vurdu; 1’ini öldürdü. 

*  Sîda’nın Şehîd Fedakar Direniş Alanı’nın Şehîd Bahoz savaş mevzilerine 7 Eylül günü 06.00 ve 07.30 saatlerinde girmek isteyen Türk askerleri, ferdi silahlarla vurularak darbelenince bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. Saat 08.30’da tekrar savaş mevzilerine girmek isteyen Türk askerleri, bu kez sabotaj taktiğiyle vuruldu; 1’i öldürüldü. 

Xakurkê Bölgesi

*  Geliyê Reş ile Gerdiya alanları arasında hareket halinde olan Türk ordusuna ait 1 askeri araç, 4 Eylül günü sabah saatlerinde denetim altına alındı. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde saat 08.00’de sabotaj taktiğiyle isabetli bir şekilde vuruldu; 1’i rütbeli olmak üzere 3 asker ve 1 kontra öldürüldü, 1 askeri araç da imha edildi.

Metîna Bölgesi

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine karşı 6 Eylül saat 08.00’de sızma eylemi gerçekleştirildi. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde yakın mesafeden vurulan 1 Türk askeri öldürüldü, 1’i de yaralandı. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 6 Eylül saat 18.00’de ilerlemek isteyen Türk askerleri vurularak darbelendi. Türk askerleri, bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 6 Eylül saat 23.00’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1’i öldürüldü.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 6 Eylül’de Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 3 kez taktik nükleer bomba, kimyasal silah ve zehirli gazlarla bombaladı.

* Saca Direniş Alanı, 5 Eylül’de savaş uçaklarıyla 2 kez bombalandı.

* Türk ordusu, Werxelê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzi ve tünellerini  6 Eylül’de kepçe ve kırıcılarla yıkmaya çalıştı.

* Çemço’nun Şehîd Adil Direniş Alanı, ağır silahlarla onlarca kez bombalandı.

* Şehîd Adil, Saca, Girê Amediyê, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları, 6 ve 7 Eylül’de 40 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.