Kilpper: En açık ihlal İmralı'da yaşanıyor

Dünya Haberleri —

.

.

  • Norveç’in önde gelen üniversitelerinden Bergen’de profesör olan ve sanat dersleri veren Thomas Kilpper, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin en açık insan hakları ihlali olduğunu söyledi.

 

Yaptığı yerleştirme sanatı ve çizimlerle Almanya’da modern sanat dünyasının tanınmış isimlerinden olan Thomas Kilpper, İmralı işkence sistemini ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi ANF’ye değerlendirdi.

Aynı zamanda Norveç’in önde gelen üniversitelerinden Bergen’de profesör olan ve sanat dersleri veren Kilpper, Abdullah Öcalan’ın 20 yıldan fazladır izolasyon altında tutulduğuna dikkat çekerek “Bu durum tek başına Türkiye’nin insan haklarını ihlal ettiğinin en açık göstergesidir” diye konuştu. Tecridin psikolojik bir işkence olduğuna ve bunun bir insanlık suçu olduğuna vurgu yapan sanatçı Kilpper, İmralı’daki tecridin kaldırılması yönünde çağrıda bulundu.

Sözleşmeden çekilmeleri korkunç

AKP-MHP iktidarının kadın-erkek eşitliğini ve şiddete karşı kadınların korunmasını sağlayan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini de eleştiren sanatçı Kipper “Bence bu çok korkunç bir adım ve bana kalırsa Erdoğan hükümetinin insan haklarını ayaklar altına almasının bir başka açık göstergesidir” diye konuştu.

Devlet formları son bulmalı

Sadece Türkiye’nin değil,  Avrupa Birliği üyesi ülkelerin de insan haklarını hiçe saydığını belirten Alman sanatçı Thomas Kilpper, bu durum özellikle de göçmen politikasına yansıdığını söyledi. Sığınmacılara yönelik ayrımcılığa ve işlenen suçlara dikkat çeken Kilpper bir sanatçı olarak isteğini ise şöyle dile getirdi: “Devlet şiddetinin bütün formlarının son bulması ve bunun yerine evrensel insan haklarının geçerli olduğu bir dünya arzumdur.”

ANF/BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.