Kim Jong-Un zırhlısıyla döndü

Dünya Haberleri —

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un

  • Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyareti tamamlayarak ülkesine dönerken, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirme sözü verdi. Yapılan anlaşmalar hakkında açıklama yapılmadı.  

Kuzey Kore lideri, Zırhlı treni ile ülkesine dönmeden önce Rusya’daki son gününü Rusya'nın doğusundaki Primorsky bölgesinde geçirdi. Primorsky Valisi Oleg Koymyakko Kim Jong-Un’a “5 intihar uçağı ve dikey kalkış yapabilen bir (Geeran 25) keşif uçağı” da dahil olmak üzere askeri araçları hediye olarak verdi.
Rus haber ajansı TASS’a göre Kim Jong-Un’a verilen hediyeler arasında kurşun geçirmez yelek ve termal kameralar tarafından tespit edilemeyen özel giysiler gibi sembolik hediyeler de vardı. Ziyareti sırasında Rusya'nın Uzak Doğusundaki bir askeri havacılık fabrikasında incelemelerde bulunan Kuzey Kore lideri, burada Rus Su-35 ve Su-57 savaş uçaklarının üretim süreçlerini yakından takip etti ve Su-35'in test uçuşunu gerçekleştirdi.
Kuzey Kore liderinin Rusya'da geçirdiği altı gün iki nükleer güç arasındaki yakınlaşmayı yansıtırken, askeri alan da dahil olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkileri derinleştirme niyetlerini teyit ettiler. Yapılan anlaşmalar konusunda kamuoyuna her hangi bir açıklama yapılmazken askeri işbirliğinin derinleşmesine kesin gözü ile bakılıyor. 

Kırım ve Moskova droneler ile vuruldu
Kuzey Kore - Rusya temasları en üst düzeyde sürdüğü zaman aralığında Ukrayna’da cephe hattında mesaj vermeye devam etti. Konuyla ilgili olarak Rusya, Ukrayna'nın Kırım Yarımadası ve Moskova bölgesinde insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği ve Rusya'nın başkentinde hava trafiğinin aksamasına yol açan koordineli bir saldırıyı engellediğini açıkladı.
Ayrıca ülkenin güneybatısında bir petrol deposunda yangına neden olan başka bir insansız hava aracı saldırısının daha gerçekleştiğini bildirdi. MOSKOVA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.