Kimyasal altında eylem

  • Türk ordusunun 24 saatte onlarca kez bombalayıp zehirli gazlar attığı Werxelê’deki ilerleme girişimlerini akamete uğratan gerilla, eylemlerle de darbe vuruyor. Son eylemde 5 Türk askeri daha öldürüldü.

Türk devleti son iki günde Avaşîn’in Werxelê alanında 17 kez zehirli gazlar ve patlayıcılar kullandı ama yine de ilerleyemedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından önceki gün ve dün yapılanyazılı açıklamalarda, eylem ve Türk saldırılarıyla ilgili bilgiler verildi:

*  YJA Star gerillaları, 3 Eylül günü saat 08.50’de Avaşîn’in Werxelê yamaçlarında Türk ordusunun gizli bir birliğini denetim altına alarak, iki koldan hede faldı. Birinci kol, içinde 5 askeri bulunduğu 2 mevziyi yakın mesafeden vurdu; mevziler imha edildi, askerler öldürüldü. kinci eylem kolu da ağaçlık alanda bulunan askerleri denetim altına alarak yakın mesafeden vurdu; ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

*  Türk ordusu, 3 Eylül günü 17.30-03.30 saatleri arasında Werxelê Direniş Alanı’nı 14 kez patlayıcılar, zehirli gazlar ve ağır silahlarla bombaladı.

*  Türk ordusu 4 Eylül günü 19.30-21.10 saatleri arasında ve 5 Eylül günü saat 07.00’de Werxelê Direniş Alanı’nı 17 kez patlayıcılar ve zehirli gazlarla bombaladı. Gerçekleştirilen yoğun bombardımanlardan sonra Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler, Werxelê Direnişçileri’nin müdahalesiyle sonuçsuz bir şekilde geri çekildi. Direniş Alanları üzerinde yoğun Dron ve keşif uçağı hareketliliği devam etti.

*  Garê’nin Rêdinê köyü çevresi, 3 Eylül günü 09.20-09.25 saatleri arasında savaş uçaklarıyla bombalandı. Bombardıman sonucu alanda çıkan yangın dün de devam etti.

*  Garê’nin Gûzê köyü ve Kafya alanı, 4 Eylül günü 09.30-10.00 saatleri arasında savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Metîna’nın Girê Çarçel yamaçları, 3 Eylül günü saat 12.50’de savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Metîna’nın Girê Zendûra yamaçları ile Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Hirorê köyü çevresi, 4 Eylü akşamı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı.

* Zap’ın Çemço ve Gûndê Rênçbiraxa alanları, 4 Eylül günü 09.30-19.30 saatleri arasında sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

* Zap’ın Çiyayê Reş alanı, 5 Eylül günü saat 08.30’da savaş uçaklarıyla bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.