Kitap okudun ve konuştun!

Ayşe Ekinci

Ayşe Ekinci

  • TJA aktivisti Ayşe Ekinci'ye verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasının gerekçesinde, el konulan kitaplar, Newroz'da yaptığı konuşma ve hakkında çıkan bir haber yer aldı.  

Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Ayşe Ekinci'nın “Örgüt üyeliği" ve “Örgüt propagandası" iddialarıyla tutuksuz yargılandığı dava, 9 Kasım'da karara bağlandı. Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Ekinci’ye “Örgüt üyeliği” iddiasıyla 7 yıl 6 hapis cezası verdi. 

Mahkeme, hapis cezasının gerekçesini açıkladı. Gerekçede, Ekinci’nin 2018 Sêrt Newrozu'nda yaptığı konuşmada “Zekiya, Kawa, Mazlum ve Rewşan” isimlerinden bahsettiği ve söz konusu kişilerin "örgüt mensubu" olduğu belirtildi. Ayrıca 2018’de Emniyet tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında yapılan dinlemelerde Ekinci'nin, cezaevinde hayatını kaybeden bir isim için "şehit" ifadesi kullandığı kaydedildi. 

Verilen cezaya gerekçe yapılan bir diğer iddia ise Ekinci’nin 7 Eylül 2020’de gözaltına alınmasına dair Fırat Haber Ajansı'nda (ANF) yer alan bir haber. Söz konusu haberde Ekinci'nin TJA aktivisti olduğunun belirtildiği ifade edildi. Ayrıca TJA aktivistliği ise kriminalize edildi.  

kinci’nin kaldığı adreslerde yapılan ev baskınlarında el konulan Abdullah Öcalan’ın kitapları ile bazı kitaplar cezaya gerekçe yapıldı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.