KON-MED: Eylemlere seferberlik ruhuyla katılalım

Kadın Haberleri —

.

.

  • Paris Katliamı'na ilişkin açıklama yapan KON-MED, Almanya'daki tüm Kürt halkını haftasonu yapılacak eylemlere güçlü katılmaya ve alanlarda katillerden hesap sormaya çağırdı. KON-MED eylem takvimini de açıkladı.

Konfederasyona Civaken Kurdistaniyen li Almanya (KON-MED) ebakanları, Paris Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Paris Katliamı faşist Türk devleti ve bu katliamlara göz yuman uluslararası işbirlikçileri tarafından başta Kürt kadını olmak üzere tüm Kürt halkına karşı yapılmıştır" denildi.

Kürt halkını sindirmek için katliamın gerçekleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, tersine öfke ve direnişin büyüdüğü ifade edildi. “Katliamlar onurlu Kürt kadınını korkutamamı ve geri adım attıramamıştır” denilen açıklamada devamla şöyle denildi: “Kürt halkının katliama karşı olan öfkesi ilk günkü gibi diri kalmış ve katillerden hesap sorana kadar kesintisiz mücadele içerisinde olacağını her yerde göstermiştir. Saralar'ın, Rojbinler'in, Ronahiler'in izinde yürüyen kadınlar çoğaldı, isyan büyüdü. Kürt kadın direnişi, Kürdistan’dan Ortadoğu’ya, dünyaya dalga dalga yayıldı, yüzyıla damgasını vurdu."

KON-MED, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile birlikte yine öz yönetim direnişi öncüleri iken katledilen Pakize Nayır, Sêvê Demir ve Fatma Uyar’ı da andı. Katliamın arkasında Erdoğan'ın olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Fransa devletinin katliamın üstünü örten rolüne de tepki gösterildi. KON-MED, Almanya Kürt Kadın Hareketi’nin ‘YJK-E) öncülüğünde yapılacak eylemlere güçlü katılarak, katliamın hesabını sormaya çağırdı.

Eylem takvimi

KON-MED, Almanya çapında yapılacak olan eylemlerin takvimini de açıkladı. Buna göre Almanya’da yapılacak olan eylemler ve tarihiler şöyle: 

Berlin:  Alexander Platz vor dem Roten Rathaus 

Tarih: 8 Ocak 2022
Saat: 14.00

Frankfurt: HBF
Tarih: 8 Ocak 2022
Saat: 14.00                                                                                                                                              

Düsseldorf: DGB Haus Friedrich-Ebert-Str.
Tarih: 8 Ocak 2022
Saat: 13.00

Hamburg: Sternschanze Bahnhof önünde
Tarih: 8 Ocak
Saat: 14.00

Bremen: Auf dem Marktplatz Bremen
Tarih: 8 Ocak
Saat: 16.00

Kiel: Europlatz Kiel
Tarih: 8 Ocak
Saat: 15.00

Saarbrücken: Europa Galerie Saarbrücken
Tarih: 8 Ocak
Saat: 13.30

Stuttgart: Lautenschlager Str. Stutgart
Tarih: 8 Ocak
Saat: 15.00

Hannover: HBF- Hannover
Tarih: 8 Ocak
Saat: 14.00

Aurich: Marktplatz Aurich

Tarih: 8 Ocak 

Saat: 14:30."                               

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.