KON-MED: İşgale karşı Düsseldorf'a!

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • KON-MED, 14 Ağustos'ta Düsseldorf'ta düzenlenecek yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yaptı, toplanma yer ve saatlerini duyurdu.

KON-MED, 14 Ağustos'ta Türk devletinin işgal ve soykırımcı saldırılarına karşı düzenlenecek Düsseldorf yürüyüşüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Gün her yerde 15 Ağustos Direnişi ruhuyla Kürdistan'a sahip çıkma günüdür" mesajı verildi.

KON-MED'in açıklamasında, Türk devletinin soykırımcı saldırılarının her gün şiddetlendiğine dikkat çekilerek, sivillerin katledildiği, kimyasal silahların kullanıldığı belirtildi.

Tüm Kürdistan'ı işgal etmek istiyorlar

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

Nisan 2021'den itibaren faşist Türk devleti, Güney Kürdistan'da Mêtina, Zap ve Avaşin bölgelerinde uluslararası hukuku da ihlal ederek geniş kapsamlı bir askeri operasyon başlattı. Yaklaşık olarak 4 ayı bulan bu işgal harekâtına karşı Kürt Özgürlük Gerillası Kürdistan dağlarında 15 Ağustos direniş ruhuyla fedaice direnmeye devam ediyor. Faşist Türk devletinin bu saldırıları sadece Başûrê Kurdistan değil, Kürt toplumunun kazanımlarına yönelik tüm Kürdistan'ı işgal etme amacını taşımaktadır.

Aynı zamanda faşist Türk çeteleri, Maxmûr mülteci kampını savaş uçaklarıyla sivil halkı hedef alarak bombalamaktadır. Uluslararası savaş hukuku ciddi bir şekilde ihlal edilmektedir.

Bu etnik temizlik politikasıyla bağlantılı olarak faşist Türk ordusu, Êzidî halkımızın anavatanı olan kutsal Şengal dağlarını sürekli bir şekilde bombalayarak, sözde DAİŞ terörizminin başaramadığını elde etmeyi umuyor. Faşist Türk devleti cihatçı paralı askerler alıyor ve DAİŞ mirasını sürdürüyor.

Bu savaşı Kuzey Kürdistan’da da şiddetli bir şekilde sürdürmektedir. Kürt toplumuna ve siyasi kurumlarına, özellikle Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik devam eden devlet terörü aralıksız devam etmektedir. 17 Haziran 2021'de İzmir'de Deniz Poyraz'ı , 30 Temmuz'da Konya`da aynı aileden 7 kişiyi ve geçtiğimiz günlerde Ain Issa'nın Sefawiyê köyünde yaşayan Zêdan Xelef El Isa Ailesi'nden 4 kişiyi katletmiş ve soykırımlarını aralıksız devam ettirmiştir. Yapmış olduğu bu katliamlarla Kürt halkına hiçbir yerde yaşam hakkı tanımayacağını açık olarak beyan etmiştir.

Hiçbir onurlu Kürt unutmaz

AKP-MHP faşist çeteleri ile ortaklaşa hareket eden KDP ihanetini hiçbir onurlu Kürdistanlı asla unutmayacak ve affetmeyecektir.

Tüm bu saldırılara karşı Kürt halkı çaresiz değildir. Görkemli direnişiyle saldırılara karşı direnen Önderliği, fedaice Kürdistan'ı dağlarda savunan gerillası ve dağlar kadar büyük yürekli dostları vardır.

Yürüyüşe katılalım, sesimizi yükseltelim

Bu temelde; Kon-Med olarak çağrı yapıyoruz. AKP-MHP faşizminin tüm bu katliam ve saldırılarına karşı 14 Ağustos’ta DEFEND KURDISTAN’nın organize ettiği Almanya merkezi Düsseldorf yürüyüşüne katılmak başta tüm Kürdistanlılar olmak üzere tüm demokratların, devrimcilerin insanlık görevi olmaktadır. Gün her yerde 15 Ağustos Direnişi ruhuyla Kürdistan'a sahip çıkma günüdür.

Kon-Med Olarak savaşa karşı barışı, faşizme karşı demokrasiyi, baskılara karşı özgürlüğü, doğa ve tarihi yıkıma karşı ekolojiyi, erkek egemenlikçi anlayışa karşı kadın özgürlüğünü savunan herkesi 14 Ağustos’ta Düsseldorf'ta saat 11:00'de yapacağımız Almanya merkezi yürüyüşüne katılarak sesini yükseltmeye çağırıyoruz."

 

Kalkış yer ve saatleri

Düsseldorf yürüyüşü için Almanya genelinde otobüslerin kalkış yerleri ve saatleri ise şöyle duyuruldu:

"BERLİN (2 otobüs), Residenz str.54 (DKTM önü) Saat: 23:00

DRESDEN, Neustadt Bahnhof, Saat: 23:00

HALLE ,Schimmelsrt. Saat: 24:00

FRANKFURT, Süd Bahnhof. Saat: 07:00

HANAU, Aschaffanburg Str. 5 (DKTM önü), Saat: 07:00

MANNHEIM, Neumesse Platz, Saat: 07:00

LUDWIGSHAFEN, DKTM önü, Saat: 07:00

GIESSEN, Südanlage Giessen, Saat: 07:00

DARMSTADT, HBF, Saat: 07:00

DIEBURG, HBF, Saat: 07:00

HAMBURG (5 otobüs), HBF (ZOB) - Saat: 24:00

KIEL, Garden Post Bank - Saat: 23:00

KIEL, Mettenhof Famila - Saat: 23:30

KASSEL, Kurt Schmacher Str. 5 - Saat: 07:30

BREMEN, HBF - Saat: 07:00

BREMENHAVEN, HBF  - Saat: 06:30

SALZGITTER, Gifhorn Bahnhof  - Saat: 05:45

HILDESHEIM, HBF - Saat: 07:00

HANNOVER, HBF - Saat: 06:00

LANGENHAGEN - Saat: 06:30

WUNSTORF  - Saat: 07:00

CELLE, Bahnhof , Saat: 06:00

BURGDORF - Saat: 06:30

Walsrode, Bahnhof - Saat: 05:30

NIENBURG - Saat: 6:30

HEILBORNN, Landturm Str.4 - Saat: 06:00

NURNBERG, Forsthof Str. 36 (DKTM önü) - Saat: 03:30

FREIBURG, Bissir Str. 15 - Saat: 23:50

MUNCHEN, Eine Welthaus - Saat: 24:00

STUTTGART, Urban Str. 49/a - Saat: 01:00

ESSLINGEN, Bahnhof - Saat: 01:00

LUDWIGSBURG, HBF - Saat: 01:00

BOBLINGEN , Berliner Str. 20 - Saat: 05:00."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.