Kongra Star Berta Caceres’i andı

Kadın Haberleri —

Berta Caceres

Berta Caceres

  • Honduraslı devrimci aktivist Berta Caceres’i katledilmesinin 8. yıldönümünde anan Kongra Star, Caceres’in korkusuzca yürüttüğü mücadelesine devam ettirdiklerini belirtti.

Kongra Star Koordinasyonu Honduraslı devrimci aktivist Berta Caceres’in katledilmesinin 8’inci yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.
“Berta Caceres bir kadın, anne, aktivist, yerel öncü, toprak savunucusu, Honduraslı devrimci ve ilham kaynağıydı” denilen açıklamada, Caceres’in güçlü bir kadın olduğu vurgulandı.
Berta Caceres’in mücadelesinin anlatıldığı açıklamada Kongra Star şunları kaydetti: Yerel Örgütler Meclisi'nin (COPINH) kurucularından ve koordinatörlerinden biriydi ve büyük şirketlerin çevreye zarar veren projelerine karşı başarılı bir direniş örgütledi.
Ülkesini yağmalamaya çalışan ataerkil ve kapitalist sisteme karşı çevreyi ve ülkeyi korumak için verdiği amansız mücadele nedeniyle 2 Mart 2016'da suikasta uğradı.
Açıklamada, devlet mafya ortaklığına değinen Kongra Star, bunların ataerkil unsurlar olduğunu ve suçlu olduklarını kaydetti.
Toprağı savunmasında aktif rol oynayan ve örgütlenen kadınların kasten katledildiğini belirten Kongra Star,
Kuzey-Doğu Suriye’deki kadın aktivistlere yapılan suikastları hatırlattı.
Türk devleti ve çeteleri tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen Hevrin Xelef, DAİŞ çeteleri tarafından kaçırılıp katledilen Hind ve Seda, Zehra Berkel, Mutter Emine ve Hebun Xelil’in SİHA’larla katledildiğini belirten Kongra Star şöyle dedi:
Berta Caceres gibi bu kadınlar da daha iyi bir dünya için mücadele etti ve ağır bir bedel ödediler. İnançları için yaşadılar, savaştılar.
Berta Caceres’in korkusuzca ve kararlılıkla savaştığını belirten Kongra Star, “Kadınların mücadele günü olan 8 Mart'ı selamlıyor, Berta Caceres, Sakine Cansız, Rosa Luksemburg gibi mücadeleleriyle tarih yazan ve bu günün bir parçası olan tüm kadınları anıyoruz” dedi. 
8 Mart'ı 'Birlikte devrimimizi savunacağız ve topraklarımızı kurtaracağız' sloganıyla karşıladıklarını belirten Kongra Star, son olarak şunları kaydetti: Berta Caceres, Sakine Cansız, Hevrîn Xelef gibi mücadelemize korkusuzca ve güçlü bir iradeyle devam ediyoruz. ANHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.