Kongra Star rol modelimiz

Kadın Haberleri —

Kongra Star

Kongra Star

  • Kuzey-Doğu Suriye, Rojhilat, Güney Kurdistan ile Avrupa’daki birçok kadın örgütü yayınladıkları mesajla Kongra Star’ın 18’inci kuruluş yıldönümünü kutladı. 

 Kuzey-Doğu Suriye Kadın Koordinasyonu Meclis üyesi ve Suriye Kadın Birliği Başkanı Corcêt Bersomo, Kongra Star’ın Kuzey- Doğu Suriye'deki ana kadın örgütü olduğunu hatırlatarak, "Devrimin başlangıcından bu yana yaptığı çalışmalarla kadın iradesini öne çıkardı" dedi. Kongra Star’ın kadınların askeri, diplomatik ve sosyal alanlarda öncülük oynamasında büyük rol sahibi olduğunu belirtti.

Kurdistan Özgür Kadın Örgütü (RJAK) üyesi Bano Halepçe, tüm dünyada Kürt ulusunun mücadelesinin simgesi haline gelen Rojavalı kadınları selamladı. Kongra Star’ın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesi doğrultusunda kurulduğunun altını çizerek, dünyadaki tüm kadınların sesi olduğunu kaydetti.

Tüm kadınlara ilham verdi

TJK-E üyesi Kezban Doğan, kadın devrimi olarak tanımlanan Rojava Devrimi’nin tüm dünya kadınlarına yol gösterdiğini belirterek Avrupa'daki Kürt kadınları olarak Kongra Star’ı rol model aldıklarını belirtti.

Rojhilatê Kurdistan Özgür Kadınlar Derneği (KJAR) üyesi Kejal Şêx Mihemedî de Kongra Star’ın mücadelesini örnek aldıklarını kaydetti. Rojhilat’ta kadın mücadelesinin Sakine, Bêrîtan, Zîlan Pepolî, Arîn Mîrkan, Avesta Xabûr’un yolu ve Kongra Star ilkeleriyle yürütüldüğünü söyledi.

Zenûbiya Kadın Topluluğu Yönetim Kurulu üyesi Nesrîn Mihemed ise Kongra Star’ın Kuzey-Doğu Suriye'de kadınların tüm sorunlarına çözüm ürettiğini belirterek, "Kongra Star direnişiyle kadınların hayatın her alanında yer almasını sağladı” dedi. 

Kongra Star, 15 Ocak 2005’te kuruldu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokrasi, ekoloji ve kadın özgürlüğü paradigmasını esas alan Kongra Star, Kuzey-Doğu Suriye’nin yanı sıra Lübnan, Başûrê Kurdistan ve Avrupa’da faaliyet yürütüyor.

QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.