Kongre öncesi DİSK ziyareti

HDP heyetinin DİSK ziyareti

HDP heyetinin DİSK ziyareti

  • HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, 3. Kongre öncesi DİSK'i ziyaret etti. 

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, partisinin 3 Temmuz’da gerçekleştireceği 5. Olağan Kongresi kapsamında görüş alışverişinde bulunmak üzere Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (DİSK) ziyaret etti. Beşiktaş’taki DİSK’in Genel Merkezi’nde yapılan görüşmeye, Buldan’a Eşbaşkan Yardımcıları Şaziye Köse ve Garo Paylan ile İstanbul Milletvekili Oya Ersoy eşlik etti. 

Buldan, bütün krizlerin siyasal süreçle bağının olduğuna; böylesi bir dönemde kongreye gittiklerine dikkat çekerek, “Kongre öncesi önemli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek neleri konuşacağımızı, hangi kararları alacağımızı ve hangi mesajları vereceğimizi belirlemek için de buradayız. İşsizliğin, yoksulluğun, açlığın, sefaletin çok yoğun yaşandığı bir dönemdeyiz” dedi.

Türkiye’de yoksulluk sınırının 20 binin üzerine çıktığını dile getiren Buldan, “Dolayısıyla bu rakam asgari ücrete cüzi bir ekleme yapılsa bile ne işçiyi, ne esnafı, ne emekçiyi rahatlatacak bir rakam olacaktır. Biz bu konuda hem bir görüş alışverişinde bulunmak hem de bunun mücadelesini nasıl verebileceğimizi görüşmek için bugün buradayız. Bu mücadeleyi birlikte yürütmek durumundayız” diye konuştu.  

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da işçi ve emekçilerin ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçirdiğini; Türkiye tarihinde hiç görülmemiş ağırlıkta bir bölüşüm şokunun yaşandığını vurguladı. Çerkezoğlu, “Ortalama ücret haline gelen asgari ücretin durumu ortada, bütün ücretlerin durumu ortada. Sosyal ve sendikal haklar çok ciddi bir baskı altında” dedi.

Çerkezoğlu, asgari ücretin insanca yaşanacak bir düzeye yükseltilebilmesi için bütün ücretlerin artırılması, güvencesiz çalıştırma biçimlerinin ortadan kaldırılması, zamların geri alınması ve faturalar üzerindeki vergi yükünün kaldırılması için mücadele ettiklerini ifade etti.

Ziyaret, yapılan açıklamaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.