Konicz: İmralı’ya sessizler çünkü sermaye var

Dünya Haberleri —

Tomasz Konicz

Tomasz Konicz

  • Yazar ve düşünür Tomasz Konicz, Avrupa ve özellikle de Almanya’nın, İmralı’daki insanlık dışı uygulamalara “güç ve jeopolitik çıkarlar” nedeniyle sessiz kaldığını söyledi.

 

Tomasz Konicz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’nin kararları ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT)’nin rapor ile uyarılarına rağmen Avrupa’nın İmralı işkence sistemi karşısındaki sessizliğinin “güç ve jeopolitik çıkarlar”dan kaynaklandığını belirtti. Türkiye’nin Alman devleti için bölgede köprü rolü oynayan bir müttefik olduğunu kaydeden Konicz, Türkiye’nin Alman sermayesi için önde gelen bir yatırım ülkesi olduğunu ifade etti.

Berlin yönetimi için Türkiye’nin aynı zamanda mültecilerin Avrupa’ya geçişini engelleyen bir “kapıcı” anlamına da geldiğini belirten Tomasz Konicz, devamla şu değerlendirmelerde bulundu: “Tüm bu güç hesaplarından dolayı demokrasi ve insan hakları normları hiçe sayılıyor. İnsan hakları konusunda Federal Alman Hükümeti’nin çifte standart yaklaşımı Kürt sorununda bariz şekilde görülüyor. Abdullah Öcalan konusunda içine girilen sessizlik, Kürt sorununa yaklaşımın ifadesi oluyor.”

Almanya’nın elindeki kart

İnsan hakları denilince Alman devletinin sadece Rusya ve Çin’i gördüğüne dikkat çeken yazar Konicz “Rusya ve Çin’e karşı hızlıca insan hakları kartını devreye koyan Berlin yönetimi mevzu Abdullah Öcalan, Suriye’nin kuzey bölgelerine yönelik işgal veya Türkiye’deki ağır insan hakları ihlali olduğunda ağır bir sessizliğe giriyor” diye konuştu.

Genel olarak Abdullah Öcalan’a özgürlük talep edilmesinin Kürt sorununun barışçıl yollarla çözülmesinin ifadesi olduğunu kaydeden Konicz devamla şöyle konuştu: “Erdoğan rejimi, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ile Türkiye’de köklü bir değişikliklere yol açacak bir çözümü bu yüzden engelliyor, çünkü bu böyle bir süreç Erdoğan iktidarının sonunu da getirecek.”

Alternatif felsefe dünyasının önde gelen ismi

Polonyalı yazar ve düşünür Tomasz Konicz, kaleme aldığı eserlerle günümüzün Almanca alternatif felsefe dünyasının önde gelen isimlerinden biri. Konicz’in şimdiye kadar imza attığı kitaplar ise şöyle: “Kriz süreçlerinde siyaset”, “Kriz ideolojisi”, “Alman Avrupası’nın yükselişi ve çöküşü”, “Kapitalkollaps”, “21. Yüzyılda Faşizm”, “İklimin düşmanı olan kapital- Ekonomi sistemi yaşam kaynaklarımızı nasıl yok etti?”

ANF/BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.